Jeugdwielerronde Ome Joop’s Tour beleeft 67ste editie

Jeugdwielerronde Ome Joop’s Tour beleeft 67ste editie

Maandag 24 juli klinkt bij het stadhuis Arnhem het startschot voor de 67ste editie van Ome Joop’s Tour, de jaarlijkse wielerjeugdronde door Nederland voor kinderen in de leeftijd van tien tot twaalf jaar. De deelnemers aan Ome Joop’s Tour zijn jongens en meisjes die geen of nauwelijks vakantiemogelijkheden hebben.

Het initiatief voor Ome Joop’s Tour is in 1950 genomen door ‘Ome’ Joop Legerstee en sinds zijn overlijden heeft zijn zoon Marcel het vaandel overgenomen. Met een leger van ongeveer 80 vrijwilligers bezorgt hij deze zomer 156 kinderen gedurende tien dagen een onvergetelijke vakantie.

Ome Joop’s Tour is geen snelheidswedstrijd, maar een gezelligheidstour. Er zijn onderweg wel wedstrijdjes, bijvoorbeeld sprints, langzaam fietsen en behendigheidsritten, waarmee punten en uiteindelijk prijzen kunnen worden verdiend. Ome Joop’s Tour maakt bij het uitnodigingsbeleid voor de deelnemers geen onderscheid ten aanzien van afkomst, godsdienst, nationaliteit, of anderszins.

Daarnaast wordt de nodige aandacht besteed aan alles wat met het bovenstaande - rechtstreeks of indirect - verband houdt. Discriminatie of alles wat daartoe bevorderlijk kan zijn, is strikt uit den boze en aan deze regel wordt streng de hand gehouden.

De editie van 2017 brengt de kinderen dit keer via Nijmegen in delen van Limburg en Noord-Brabant, terwijl een etappe naar Wunderland Kalkar voor een internationaal tintje zorgt. Het volledige routeschema van Ome Joop’s Tour 2017 is:

Maandag 24 juli: Arnhem – Nijmegen, startschot 12.00 uur Stadhuis Arnhem
Dinsdag 25 juli: Nijmegen – Venray
Woensdag 26 juli: Venray – Roggel, bezoek aan Toverland
Donderdag 27 juli: Roggel – Roermond
Vrijdag 28 juli: Roermond – Budel
Zaterdag 29 juli: Budel - Loon op Zand

Zondag 30 juli: Rustdag in De Efteling

Maandag 31 juli: Loon op Zand – St. Anthonis
Dinsdag 1 augustus: St. Anthonis – Kalkar
Woensdag 2 augustus: Kalkar – Arnhem, finish 16.00 uur Valkenhuizen Arnhem