Wielrenner Mike Teunissen maakt debuut in Tour de France

Wielrenner Mike Teunissen maakt debuut in Tour de France

De Ysselsteynse profrenner Mike Teunissen maakt binnenkort zijn debuut in wielerronde Tour de France. Zijn ploeg, het Duitse Sunweb, heeft zojuist het grootste gedeelte van het Tour-team bekendgemaakt.

Ook de Nederlandse wielrenners Roy Curvers en Laurens ten Dam maken deel uit van de Sunweb-formatie. Giro-winnaar Tom Dumoulin ontbreekt op de lijst. Hij gaat de komende periode met vakantie.

De 24-jarige Teunissen maakte in september vorig jaar de overstap naar Team Sunweb. Daarvoor was hij twee jaar actief voor het Nederlandse LottoNL-Jumbo. De renner laat op zijn website weten verheugd te zijn met zijn naderend debuut. ,,Dit is écht een droom die uitkomt! Al van jongs af aan heb ik de droom gehad om prof te worden en dan natuurlijk te starten in de 'grote' Tour. Vorig jaar haalde ik al de voorselectie, maar niet de definitieve. Dit jaar dus gelukkig wel'', schrijft hij. ,,Het doel wordt vooral de sprints met Michael Matthews, daarvoor ben ik nu mee. Ik zal vooral het gedeelte richting de laatste kilometers doen.''

De 104e editie van de Tour de France start op zaterdag 1 juli en eindigt 23 juli op de Champs-Élysées in de Franse hoofdstad Parijs.

Foto: 
Vader Mike Teunissen