Nadat de online inschrijving voor deelname aan het Venrayse toernooi op 8 januari om 16.00 uur werd geopend, duurde het slechts 11 minuten waarna zich 1500 judoka’s hadden ingeschreven voor de 43ste editie van het International Judo Tournament Venray. Met zo’n populariteit kan in Europa geen tweede judo toernooi zich meten.

Evenals de vorige edities strijden weer judoka’s van vele Nationaliteiten om de felbegeerde, speciaal voor dit evenement ontworpen prijzen. Voor een hoog niveau van het judo staat de bezetting tijdens het toernooi ieder jaar weer garant. Nagenoeg alle sterke Nederlandse clubs zijn vertegenwoordigd om zich te kunnen meten met de in grote getale aanwezige Internationale judoka’s.

Zo komen de judoka’s ook dit jaar weer vanuit vele Europese landen, maar ook vanuit andere continenten weet men de laatste jaren Venray te waarderen om de sterke bezetting van het toernooi en de goede organisatie.

De Belgische Judo Bond heeft het Venrayse toernooi evenals vorige jaren weer gekozen als meetmoment voor al hun toppers in de klasse onder 18 jaar. De aanwezigheid van vele Internationaal kampioenen is een garantie voor een sterk deelnemersveld op de mat in Venray.

Op zaterdagavond vanaf 21.00 uur is er een bijeenkomst van sponsoren, officials, vrijwilligers en genodigden. Tijdens deze avond zijn Anicka van Emden, bronzen medaille winnares op de laatste Olympische spelen in Rio de Janeiro en Theo Meijer bronzen medaille winnaar op de Olympische spelen in 1992 te Barcelona tevens als gasten aanwezig. Zij zullen de 'Wall of Fame' van het Venrayse toernooi die avond onderteken. Een eer die alleen is weggelegd voor judoka’s die een Olympische medaille bezitten en in het verleden deelnemer waren in Venray.

Met de vele duizenden Buitenlandse en Nederlandse bezoekers zorgt het Venrayse toernooi ook dit jaar weer voor een uitstekende Venray en regio Promotie. De organisatie van het evenement is uiteraard alleen maar mogelijk mede door de hulp van de vele vrijwilligers. Zij zullen er ook dit jaar weer voor gaan zorgen dat de deelnemers en bezoekers een uniek judosport evenement tegemoet kunnen zien.

Op zaterdag 10 juni starten de wedstrijden voor jeugdjudoka’s van 8 t/m 14 jaar en op zondag 11 juni is het de beurt aan alle judoka’s van 15 jaar en ouder.
Beide dagen starten de wedstrijden om 9.30 uur en lopen de wedstrijden op zaterdag door tot 20.00 uur op zondag zal het toernooi om ± 18.00 uur weer worden afgesloten.