Peter Winnen herbeleeft heldendaad op Alpe d'Huez in nieuw boek

Peter Winnen herbeleeft heldendaad op Alpe d'Huez in nieuw boek

Deze week verschijnt er een boek over de wielergeschiedenis van Radio Tour de France. De unieke sfeer en spanning van de Tour de France in boekvorm dus. De romantiek van een radioprogramma, gevangen in wielerverhalen van makers en luisteraars.

In dit unieke sportboek komen de legendarische verslaggevers Theo Koomen en Jacques Chapel opnieuw tot leven, beschrijven Mart Smeets en Jeroen Wielaert de eeuwige spanning tussen radio en televisie en zet Gio Lippens uiteen waarom het zo speciaal is om deel uit te maken van de karavaan die elk jaar in juli door Frankrijk trekt.

Peter Winnen uit Venray herbeleeft zijn heldendaad op de Alpe d'Huez.

Een boek waar het draait om het belangrijkste wielerevenement ter wereld, bekeken vanuit de radiostudio. Technici, verslaggevers en presentatoren van vroeger en nu, iedereen die er toe doet in de geschiedenis van het programma en de verslaggeving van de Tour, komt aan bod in meer dan dertig interviews en verhalen.

Dit boek is een idee van Hans Hogendoorn, een eerbetoon van hem aan Radio Tour de France, waarvan hij al veertig jaar 'stem' is.

Naast Peter Winnen leveren ook onder andere Dione de Graaff, Gio Lippens, Mart Smeets, Felix Meurders Evert ten Napel, Sjors Fröhlich, Leo Driessen, Tom van 't Hek Jan Douwe Kroeske en Ferry de Groot, Jeroen Wielaert, Koos Postema een bijdrage.