Tiende Peter Winnen Classic in teken van zieke Peter Franken uit Ysselsteyn

Tiende Peter Winnen Classic in teken van zieke Peter Franken uit Ysselsteyn

Op zondag 28 mei kunt u fietsen voor Peter Franken tijdens de 10e Peter Winnen Classic. Peter Franken (47) varkens – en pluimveehouder uit Ysselsteyn is ernstig ziek. Op 2 mei werd acute leukemie vastgesteld waardoor Peter nu in een traject van chemokuren zit. Verder moet er binnen een half jaar een donor gevonden worden voor een stamceltransplantatie om te overleven.

Twee weken geleden bezocht Franken de huisarts, omdat een keelontsteking maar niet over ging. En nu is hij ernstig ziek met een beroerde levensverwachting. Van de patiënten met acute leukemie leeft na 5 jaar nog 43 %. Een hard gelag, ook voor zijn vrouw Wendy en hun drie kinderen.

Het werken bij de varkens wordt hem afgeraden, dus Franken draait zijn stal van 5900 vleesvarkens leeg en verkoopt het bedrijf. Er is een bouwkavel in het dorp gekocht en bouwtekening is al klaar. Franken pakt door, om het voor zijn gezin zo goed mogelijk te regelen.

Daarom ook, treft het dat de organisatie van de PWC Matchis (de organisatie die stamceltransplantaties regelt) als goede doel heeft gekozen. De winst van de tocht gaat naar Matchis. Ook kunt u zich op 28 mei aanmelden als donor. Er zijn ook fietsspullen van Matchis te verkrijgen.

Peter: “Dus kom allen 28 mei naar Ysselsteyn, om de PWC te fietsen en u aan te melden als donor. U geeft uw medemens een grote kans op extra levensjaren”.