Begroting niet sluitend: HAL Open en HAL Masters stopt ermee

Begroting niet sluitend: HAL Open en HAL Masters stopt ermee

Er komt geen volgende editie meer van het HAL Open en HAL Masters. Het is de organisatie niet gelukt om de begroting voor 2018 sluitend te maken. Op grond van deze gegevens is met pijn in het hart besloten om in 2018 geen nieuw toernooi te organiseren.

In het bijzonder wil de organisatie alle darters, DDT Events en sponsors bedanken voor hun enthousiasme, deelname en steun tijdens de afgelopen jaren. Het evenement werd reeds vijf keer georganiseerd.

Britse darters hebben inmiddels gereageerd op het wegvallen Hal Open en Hal Masters. Tony Martin: ,,It's a shame that the HAL Masters and HAL Open next year have been cancelled. Was always a great event and a way into the Finder Masters. Speaking to people in Holland and Belgium it would seem the tide is turning to the dark side for the players. Cancelled events, Lack of TV and lack of belief in the system can't help the organisers to get the players to commit to turning up and playing.''

Het is tot op heden onduidelijk of het een eenmalige afzegging betreft, of dat het toernooi nimmer meer in Venray wordt georganiseerd. ,,Zoals het er nu uitziet is het gedaan. We hebben nog geen plannen om dit in 2019 weer op te pakken'', laat Patrick Drenthen van de Evenementenhal weten.

Foto: 
Rob Claessens (Omroep Venray)