Volgend weekend nationale menwedstrijd Horst

Volgend weekend nationale menwedstrijd Horst

Grandorse in Kronenberg staat volgend weekend compleet in het teken van mensport. Drie dagen achtereen verschijnen 140 combinaties aan de start om deel te nemen aan Nationale Menwedstrijd Horst aan de Maas.

Twee weken geleden vond de Internationale Menwedstrijd Horst en NK vierspan paarden plaats op het nieuwe Grandorse, voorheen bekend als De Peelbergen. Volgende week is het de beurt aan de klasse L, M en Z deelnemers. Uit alle hoeken van het land reizen zij af naar gemeente Horst aan de Maas.

Tijdens de nationale menwedstrijden verschijnen zowel paarden als pony’s aan de start. Het eerste onderdeel, de dressuur, vindt op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei plaats. Zaterdag 13 mei worden ook de vaardigheidsproeven verreden. Op de laatste dag vindt het meest spectaculaire onderdeel plaats. Dan is het tijd voor de marathon, welke bestaat uit vier tot zeven imposante hindernissen.

Voor de enkel, twee- en vierspan pony’s is het evenement een observatiewedstrijd voor het wereldkampioenschap in Minden, dat later dit jaar zal plaatsvinden.

Op de terreinen van Grandorse wordt niet alleen een nationale menwedstrijd verreden. Op de zandpistes vindt CSI De Peelbergen plaats, een internationale springwedstrijd op tweesterren niveau. Beide evenementen zijn gratis toegankelijk.

Kijk voor meer informatie op: www.menwedstijdenhorst.nl