Venray wint van RKSV Minor

Venray wint van RKSV Minor

Zondag staat de wedstrijd tussen SV Venray en RKSV Minor op het programma in de 1e klasse D. Venray kan zich vandaag veilig spelen maar dan zou de Valk punten moeten laten liggen tegen Someren.

Venray laat vanaf de eerste minuut zien dat ze zich willen revancheren. Na dat er vorige week met 8-0 werd verloren van Bekkerveld. In de 5e minuut komt Venray op een 1-0 voorsprong: Abe Stiphout verovert de bal op het middenveld, en geeft een steekbal op de opkomende linksback Ruben van der Waerden. Hij geeft vervolgens een voorzet op spits Dimitrios Touratzidis en die kopt de bal tussen de palen. Verder creëren beide teams een paar kleine kansjes, maar daarmee is de 1e helft ook beschreven.

Dan in de 2e helft gaat Venray achterover leunen. Het laat Minor voetballen, en daar weet de ploeg uit Nuth nauwelijks raad mee. Ook de gevaarlijke spits van de bezoekers, Elalji, wordt niet of nauwelijks in stelling gebracht. En waar dat wel werd geprobeerd, had de Venrayse verdediging de situatie bijna altijd snel onder controle. Soms met de hulp van doelman Nielen, die noodgedwongen zijn opwachting in het elftal maakte.

Trainer Stef Sijbers gaat ingrijpen: in de 61e minuut komt Ron Kleuskens in het veld en gaat Burak Tastan eruit. Kleuskens zorgt voor heel veel dreiging. In de 71e minuut krijgt Furkan Özdemir zijn tweede gele kaart na een domme overtreding op Ruben van der Waerden. Zo moet Minor met 10 man verder. In de 84e minuut breidt SV Venray de score uit: Ron Kleuskens geeft een steekbal op Dimitrios Touratzidis en de spits schuift de bal koelbloedig achter de doelman van RKSV Minor en zet de 2-0 op het scorebord. In de 87e minuut is de wedstrijd definitief gespeeld: spits Touratzidis geeft ditmaal een steekbal op Armend Shala en Shala tikt de bal binnen.

Zo wint Venray eenvoudig van RKSV Minor.

Verslag van onze juniorverslaggever Alvaro Langenhuizen.

Foto: 
Mathieu Custers (Omroep Venray)