Wittenhorst wint matige derby van SV Venray

Wittenhorst wint matige derby van SV Venray

Op tweede paasdag 17 april stond de inhaalwedstrijd tussen SV Venray en Wittenhorst op het programma in de 1e klasse D. Er is best wat publieke belangstelling, de tribune is aardig gevuld.

In de eerste helft proberen beide teams voetballende oplossingen te zoeken. Dat lukt echter niet, dus hanteren beide ploegen vaak de lange bal. Zo lijden beide teams veel bal verlies en is het een saaie eerste helft, waarin het Wittenhorst iets beter lukt dan Venray om de bal in de ploeg te houden.

In de 31e minuut krijgt verdediger Ruud Keijzers een gele kaart. Daarna speelt hij een aantal keren met vuur en moet oppassen dat hij niet zijn 2e gele kaart krijgt. In de 36e minuut komt de eerste grote kans voor Wittenhorst: de linksbuiten van Wittenhorst geeft een voorzet op Michiel Hanssen. Hanssen kopt de bal net over het Venrayse doel. In de 41e minuut krijgt Rick Egelmeers een gele kaart en is daardoor geschorst voor de volgende wedstrijd (uit naar Bekkerveld). Zo staan voor rust al twee spelers van SV Venray op scherp. Dat belooft niet veel goeds voor de tweede helft.

Venray begint beter aan de 2e helft en creëert daarmee ook snel de eerste kans. Armend Shala krijgt de bal een beetje knullig voor de voeten binnen het vijandige doelgebied. Hij dribbelt met wat geluk door de verdediging van Wittenhorst heen maar schiet vervolgens naast. In de 53e minuut een aanval van de bezoekers uit Horst.

Denny Bongers probeert de bal op de volley te nemen maar in plaats daarvan geeft hij een assist op Michiel Hanssen. Hanssen geeft de bal een klein tikje. Doelman Jordy Strumpen redt. In de 69e minuut komt dan toch het doelpunt voor Wittenhorst: een slimme voorzet van rechts van Daan Verlijsdonk komt in de loop bij Rob Zanders en hij schiet de bal vervolgens netjes voorbij doelman Strumpen. 0-1 is de stand na 69 minuten spelen.

Ook na dit doelpunt lukt het Sv Venray niet om een echte vuist te maken tegen Wittenhorst, waar doelman Witt nauwelijks in actie hoeft te komen. De Venrayse spitsen worden vakkundig op afstand gehouden. In de 80e minuut wisselt trainer Lauers ook nog een spits voor een extra middenvelder, waarmee de gasten uit Horst nog meer controle krijgen over het middenveld in het restant van de wedstrijd.

In de 89e minuut gebeurt het laatste hoogtepunt van de wedstrijd. Of liever gezegd, dieptepunt. Doelman Jordy Strumpen pakt de bal op voor een doeltrap. Vervolgens komt er een speler van Wittenhorst langs lopen. Jordy Strumpen probeert die speler pootje te haken. Scheidsrechter Robin Hensgens ziet het en geeft daarvoor een rode kaart. Dat kan er ook nog bij voor trainer Stef Sijbers.

Hiermee is de eindstand ook bepaald. Wittenhorst wint de derby in en tegen Venray met 0-1.

Verslag van onze juniorverslaggever Alvaro Langenhuizen

Foto: 
Mathieu Custers (Omroep Venray)