Vierspan top naar Internationale menwedstrijd Horst aan de Maas

Vierspan top naar Internationale menwedstrijd Horst aan de Maas

De nieuwe terreinen van Hippische Evenementen Zone ‘De Peelbergen” vormen van donderdag 23 tot en met zondag 23 april het prachtige decor voor het Nederlands Kampioenschap vierspan paarden.

Ruim 130 deelnemers verschijnen uit alle hoeken van de wereld aan de start. Zij reizen onder andere vanuit Amerika, Duitsland en Zweden af naar Horst aan de Maas.

Afgelopen maanden zijn de terreinen van de Hippische Evenementen Zone ‘De Peelbergen’ omgetoverd tot een waar mekka voor de mensport. De menners zullen strijden voor de titel op het Derby terrein gelegen voor het Equestrian Centre de Peelbergen en het terrein van de Hippische Zone aan de overkant van de weg.

Aan beide kanten is een waterbak gerealiseerd. De hindernissen liggen op een rij achterelkaar, daarom kunnen de toeschouwers de deelnemers op de voet volgen.

Titelverdediger IJsbrand Chardon (Schipluiden) gaat de strijd om zijn 28ste nationale titel voor vierspan paarden aan met onder meer Koos de Ronde (Zwartewaal) en Theo Timmerman (Varsseveld). Tijdens de wedstrijd kunnen de vierspanrijders niet alleen strijden voor het NK, tevens kunnen zij de eerste punten van het seizoen verdienen voor Wereldbeker vierspannen.

Naast het Nederlands Kampioenschap komen ook de enkel- en tweespan paarden in actie op de internationale menwedstrijd. Regionale menners, zoals Eline Houterman en Carlo Vermeulen zullen aan de start verschijnen. Dit jaar zijn ook de Para equestrian deelnemers weer van de partij.

Behalve de menwedstrijden, is het een leuk dagje uit met gezin. Voor de kinderen is er een clown, schminken en springkussen aanwezig. Tevens zijn er spectaculaire shows in de showring te bewonderen.

De toegang tot het evenement is alle dagen gratis, voor parkeren wordt €5,00 gevraagd Voor meer informatie en het programma kunt u terecht op: www.menwedstrijdenhorst.nl