Freek Thoone vertrekt na dit seizoen bij Achilles '29

Freek Thoone vertrekt na dit seizoen bij Achilles '29

Leunenaar Freek Thoone en werkgever Achilles '29 gaan na het huidige seizoen uit elkaar. De 31-jarige aanvoerder van de Groesbeekse degradatiekandidaat heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen en de overstap te maken naar eersteklasser AWC uit Wijchen.

Thoone maakte in 2012 de overstap van SV Venray naar de Gelderse eerstedivisionist. Sindsdien staat hij steevast in de basis. ,,Tijd voor een stapje terug en meer tijd voor werk en gezin'', laat hij op social media weten. ,,Ik heb een fantastische tijd gehad.'' De aanvalsleider merkte al een tijdje dat de combinatie tussen zijn baan als sportconsulent bij de gemeente Venlo en het voetballen bij Achilles steeds lastiger werd. Daarom zocht hij een club waar hij maximaal twee keer in de week op het trainingsveld hoeft te staan. Thoone vond die vereniging in het Wijchense AWC.

De aanvaller, bij voorkeur uitkomende in de spits, speelde in totaal vijf seizoenen voor Achilles '29. Successen boekte hij door in zijn eerste seizoen te promoveren naar de Jupiler League. In datzelfde jaar werd hij eveneens topscoorder. In totaal speelde Thoone 135 wedstrijden, waarin hij 43 keer doel trof. ,,Ik heb zin in de nieuwe uitdaging bij AWC, maar eerst positief afsluiten bij Achilles'29.''