SV Venray wint derby van SSS'18

SV Venray wint derby van SSS'18

Zaterdag stond de derby tussen SV Venray en SSS’18 uit Overloon op het programma. Venray heeft wat goed te maken na het verlies vorige week tegen Volharding. Daar werd niet alleen de wedstrijd verloren, ook waren er gele kaarten voor onder andere spits Dimitrios Touratzidis en Abe Stiphout die beide vandaag geschorst waren. En SSS’18 hoopt nog op klassenbehoud. Kortom het belooft een mooi avondje voetbal te worden.

Venray opent sterk. In de 9e minuut komen ze al op een 1-0 voorsprong: Danny Pelzer krijgt een goede strakke inspeelbal van Frank Gielens. Pelzer krijgt alle ruimte van de Overloonse verdediging en passeert niet alleen 3 tegenstanders, maar ook doelman Kevin van den Berg. 1-0 is de stand na 9 minuten spelen.

In de 22e minuut moet trainer Stef Sijbers noodgedwongen wisselen: Bram Kersten gaat er met een blessure vanaf in zijn plaats komt Burak Tastan. In de 28e minuut komt Venray op een 2-0 voorsprong: Jordi Janssen krijgt na een scrimmage de bal van Wesley Deenen en krult vervolgens de bal in de verre kruising en schrijft de 2-0 op zijn naam.

Zo lijkt het een kansloze avond te worden voor SSS’18. Want in de 33e minuut komt Venray ook op een 3-0 voorsprong: Angelo van Mil neemt een vrije trap vanaf ongeveer 18 meter. Hij houdt de bal laag en schuift zo de bal in de verre hoek. De sluitpost van de bezoekers ziet er daarbij niet goed uit. 3-0 staat het in het voordeel van SV Venray. Voor rust wordt het allemaal nog erger voor de ploeg van trainer Ales Jurcik.

Het wordt namelijk ook nog 4-0: Danny Pelzer verovert de bal op het middenveld en kan vrij eenvoudig tot aan het vijandige strafschopgebied doorlopen. Hij legt de bal af op Jordi Janssen die wel raad weet met de geboden mogelijkheid en de bal in de verre hoek schiet. Zo lijkt de wedstrijd in de 1e helft al beslist. Maar dat leek het vorige week bij 0-2 in Vierlingsbeek ook…

De bezoekers uit Overloon komen scherp uit de kleedkamer. In de 47e minuut wordt het 4-1: er wordt een lange bal gegeven die wordt weggekopt door een verdediger van SV Venray. De bal komt echter bij Paul Janssen, die de bal op de borst aanneemt en direct langs doelman Jordy Strumpen in de hoek schiet.

Er gebeurt vervolgens een hele tijd niks, beide teams creëren wel wat kleine kansjes en er is veel balverlies over en weer. Overloon is een paar keer dichtbij een nieuwe treffer, maar de lat verhindert dat. En een volgende poging gaat net voorbij het Venrayse doel.

Toch lukt het SSS’18 om weer iets terug te doen. In de 75e minuut wordt er niet al te best verdedigd door SV Venray. De bal komt bij Bas Joosten terecht en hij kan de bal van korte afstand hard binnen schieten. Zou de geschiedenis zich herhalen?
De geelzwarten hebben de 2e helft het initiatief en Venray weet de voorste linie nauwelijks nog te bereiken. De supporters uit Overloon denken dat er nog mogelijkheden zijn met nog een kwartier op de klok.

Maar in de 89e minuut wordt de genadeklap gegeven. Aanvoerder Angelo van Mil opent prima met een lange pass op invaller Bram Vievermans. Hij was in de ploeg gekomen voor Burak Tastan die last had van een eerder duel met een Overloonse verdediger. Vievermans passeert zijn directe tegenstander en komt 1 op 1 te staan met doelman Kevin van den Berg. Hij blijft rustig en schiet de bal in de lange hoek net achter de paal en bepaalt zo de eindstand op 5-2.

Venray boekt daarmee de 5e zege in de laatste 7 wedstrijden en is dus bezig aan een uitstekende reeks. Het spel is niet altijd geweldig, maar leuk is het wel: er zijn wekelijks veel doelpunten te zien. Zo waren er 8 stuks te tellen tegen Schaesberg, 6 stuks in Vierlingsbeek en vandaag dus 7 doelpunten. Hopelijk kunnen ze deze reeks voortzetten volgende week zondag in en tegen Geldrop dat in de vorige ontmoeting met ruime cijfers in Venray wist te winnen.

Verslag van onze juniorverslaggever Álvaro Langenhuizen.

Foto: 
Mathieu Custers (Omroep Venray)