Geen goed vervolg voor springruiter Leopold van Asten

Springruiter Leopold van Asten heeft zaterdag zijn goede start bij de WB-finale in Omaha in de Verenigde Staten geen goed vervolg gegeven. De oud-Ysselsteyner werd met Zidane na twee springfouten negentiende op het tweede onderdeel en zakte van de 5de naar de 10de plaats.

Die plaats moet hij echter delen met met Maikel van der Vleuten,die met Verdi net de barrage miste door niet binnen de tijdslimiet te blijven. Hij werd zevende. Beide hebben 12 strafpunten.

McLain Ward was net als op het eerste onderdeel een klasse apart. De Amerikaan voert met nul strafpunten het klassement aan.

Zondag wordt de afsluitende wedstrijd verreden. De beste 30 combinaties van de eerste twee dagen komen dan in een parcours over twee manches in actie om te bepalen wie er met de wereldbeker naar huis gaat.