Venrays bodybuildtalent wil winnen in Rotterdam

Venrays bodybuildtalent wil winnen in Rotterdam

Waar veel mensen ervoor kiezen naar de sportschool te gaan voor een beter lijf of vanwege gezondheidsklachten, is dat voor de 19-jarige Joey Thielen uit Venray reeds een gepasseerd station. Volgende week doet hij mee aan de Open Rotterdamse Kampioenschappen.

,,Toen ik veertien jaar oud was besloot ik te gaan fitnessen. Al snel merkte ik dat fitness mij steeds meer aansprak, mijn lichaam kreeg vorm en dat motiveerde mij enorm’’, vertelt het aanstormend talent. Niet veel later besloot hij zich dan ook te verdiepen in de sport bodybuilding en maakte hij de keuze zich hierop te zullen toeleggen. ,,De verdieping gaf mij de doorslag.’’

Op zijn zestiende begon de sporter deel te nemen aan competitieve wedstrijden. In de klasse Men’s Athletic Physique behaalde hij een derde plek en daarmee direct een plaats op het podium. Daar neemt hij nu, als hij op 9 april aantreedt tijdens de Open Kampioenschappen in Rotterdam, geen genoegen mee. ,,Tevreden ben ik pas met een eerste plek. Liever goed dan half’’, aldus Thielen. Dat neemt niet weg dat een topvijfnotering voldoende is voor een startbewijs voor het Nederlands Kampioenschap, dat enkele weken later zal plaatsvinden in Theater aan de Schie in Schiedam. ,,Dat is mijn voornaamste doel.’’

De tiener neemt volgende week zondag als een van de jongste deel in de klasse Junioren Bodybuilding en vertegenwoordigt Venray vanuit Medisch Fitness de Keizer van sportinstructeur Janny Barents. Dan moet blijken of ijzige discipline en toewijding op dit moment voldoende zijn gebleken.