Lijkt het je leuk om in mei en juni een straatvoetbalcompetitie te spelen met andere jongeren uit Venray? Schrijf je dan in met een team uit jouw buurt, wijk of dorp voor de VVV-StreetLeague Venray. De wedstrijden worden gespeeld op verschillende vrijdagavonden tussen 18.00 en 20.00 uur. Deelname is gratis.

Elk dorp en elke buurt of wijk van de gemeente Venray kan een team aanmelden. Een team bestaat uit minimaal acht tot maximaal tien spelers. Jongens, meiden of gemixt, tot 17 jaar. Daarnaast moet elk team een teamleider (18+) hebben. De teamleider is tevens aanspreekpunt voor het hele team.

In de StreetLeague spelen de teams buiten clubverband een sportief voetbaltoernooi. Maar niet alleen de sport speelt een rol. Ook fairplay en een buurtbijdrage zijn thema's. De teams kunnen dan ook op alle drie de thema’s punten scoren. Bij het voetbal worden de punten verkregen bij winst en/of gelijk spel. In het Fair Play-klassement gaat het om sportief en positief gedrag in en rondom de wedstrijden, het nakomen van afspraken en het bijwonen van bijeenkomsten. De buurtbijdragen zijn activiteiten die de deelnemende jongeren tijdens de competitie in hun eigen buurt oppakken waarvoor ook punten toegekend worden.

De openingsbijeenkomst van de StreetLeague Venray is op 3 mei 2017 bij het stadion van VVV Venlo. De speelrondes vinden vervolgens plaats op vrijdag: 12 mei, 19 mei, 26 mei , 2 juni en 9 juni. De wedstrijden worden gespeeld tussen 18.00 en 20.00 uur. De StreetLeague Venray wordt op zaterdag 17 juni afgesloten met een regionale finaledag in het VVV-stadion De Koel in Venlo.

Teams kunnen zich aanmelden tot en met 21 april. Dit is mogelijk via de website van de buurtsportcoaches van de gemeente Venray www.venraybeweegt.nl. In de maand april is er een StreetLeague loket op het Raayland aanwezig waar je een team kan opgeven en/of vragen kan stellen.

Foto
StreetLeague Venray, Facebook