Voetbalsupporters slaags bij tankstation Oirlo

Voetbalsupporters slaags bij tankstation Oirlo

Supporters van FC Twente en De Graafschap hebben vrijdagavond de confrontatie gezocht toen zij beiden een tussenstop maakten bij tankstation De Romeinse Put in Oirlo. Er raakte zeker één Twente-supporter gewond.

Supportersverenigingen van beide clubs meldden zaterdag al dat er wat had voorgevallen, maar konden toen nog niet vertellen wat en waar dat precies gebeurde. Uit een foto die is gepubliceerd op de website van het Gelderse Tubantia blijkt dat het echter gaat om tankstation De Romeinse Put, gelegen naast de A73 ter hoogte van Oirlo.

Volgens een supporter van FC Twente was de confrontatie geen afgesproken werk tussen de twee clubs, maar begon een groep van zo'n 40 De Graafschap-supporters plots met vechten. Bij de vechtpartij waren ook supporters van de Italiaanse voetbalclub Palermo betrokken. De Siciliaanse club heeft een vriendschapsband met De Graafschap. Bij de vechtpartij raakte in ieder geval een Twente-supporter gewond aan zijn enkel. Verwacht wordt dat beide supportersverenigingen maandag met een reactie komen.

Zowel FC Twente als De Graafschap speelden zaterdag een uitwedstrijd in Limburg. Twente ging op bezoek in Kerkrade, voor een wedstrijd tegen Roda JC. De Doetinchemmers gingen ten onder in de partij met Fortuna Sittard.

Foto: 
Marion Minten (Omroep Venray)