SV Venray vernedert VV Schaesberg

SV Venray vernedert VV Schaesberg

SV Venray heeft zondagmiddag met ruime cijfers gewonnen van nummer drie van de ranglijst VV Schaesberg uit Landgraaf. In een onstuimig Venray werd het maar liefst 6-2 voor de thuisploeg. Onderstaand een verslag van juniorverslaggever Alvaro Langenhuizen.

De tribune op sportpark De Wieën is goed gevuld en de Venraynaren willen de goede reeks van vier ongeslagen wedstrijden graag voortzetten. SV Venray begint aan de wedstrijd en de eerste 20 minuten gebeurt er eigenlijk helemaal niks. In de 22e minuut breekt de wedstrijd open: Abe Stiphout en Dimitrios Touratzidis zetten met succes druk op een middenvelder van Schaesberg. Stiphout geeft een steekbal op rechtsbuiten Wesley Deenen. Deenen passeert zijn directe tegenstander en geeft een lage voorzet op Bram Kersten. Kersten schiet de bal tussen de palen en zet Venray op een 1-0 voorsprong.

Lang kan Venray niet genieten van de voorsprong. In de 25e minuut komt Schaesberg op gelijke hoogte: er komt een voorzet vanaf de linkerkant. De linksbuiten geeft de bal voor, waarna het luchtduel verloren wordt door de rood-witte defensie en zo kan Tom Hoogervorst de bal binnen schieten. 1-1 is de stand na 25 minuten spelen. In de 27e minuut komt SV Venray weer op voorsprong: Angelo van Mil neemt een vrije trap op de helft van Schaesberg. De bal vindt het hoofd van Dimitrios Touratzidis en hij kopt de bal vervolgens binnen in de lange hoek. 2-1. Daarmee is deze wervelende fase in de wedstrijd nog steeds niet voorbij. Want in de 29e minuut breidt SV Venray de voorsprong verder uit: er wordt een te zachte terugspeelbal gespeeld op de doelman van Schaesberg. De keeper roept duidelijk 'los', en de verdediger gehoorzaamt. Had hij geweten dat zijn doelman de bal volledig zou missen, dan had hij misschien anders besloten. Wesley Deenen is attent en de lachende derde. Hij kan de bal rustig binnen tikken: 3-1.

Venray komt scherp uit de kleedkamer: opnieuw is er een te zachte terugspeelbal op de keeper van Schaesberg. Touratzidis komt er tussen en staat een-op-een met de keeper. Touratzidis doet volgens scheidsrechter Hensgens uit Landgraaf (!) alsof hij wordt neergehaald en krijgt dan ook een gele kaart gepresenteerd. Na precies 60 minuten spelen komt Venray op een 4-1 voorsprong: Angelo van Mil verovert de bal op het middenveld en bezorgt de bal in de voeten van Bram Kersten. Kersten geeft een steekbal op Wesley Deenen, die naar binnen trekt en de bal in de verre kruising schiet. Zo lijkt de wedstrijd beslist.

In de 71e minuut doen de gasten uit Zuid-Limburg nog wel iets terug. Invaller Bjorn Jonkers gebruikt zijn lichaam goed in een duel met een verdediger van Venray en geeft met een hakje de bal aan Erik Gerrits. Gerrits schuift de bal vanaf 20 meter voorbij doelman Strumpen. Het verschil is weer twee, maar het leidde niet tot nieuw geloof bij Schaesberg. Nauwelijks tien minuten later, in de 80e minuut, is de wedstrijd definitief beslist: spits Dimitrios Touratzidis verovert de bal op het middenveld en kan makkelijk door de verdediging dribbelen en binnen schieten 5-2 is de stand.

Het wordt nog erger voor VV Schaesberg want in de 85e minuut pikt invaller Burak Tastan ook nog een doelpuntje mee. Jordy Wismans mag het hele veld oversteken en geeft vervolgens een lage voorzet op Burak Tastan die helemaal vrij voor de keeper staat. Tastan schiet de bal beheerst binnen en zet de eindstand van deze boeiende wedstrijd op het bord: 6-2. SV Venray lijkt klaar te zijn voor de derby volgende week in Vierlingsbeek tegen Volharding.

Foto: 
Mathieu Custers (Omroep Venray)