Zondag impulsmarathon paardensport in Ysselsteyn

Zondag impulsmarathon paardensport in Ysselsteyn

Op zondag 12 maart organiseert menvereniging Peel en Maas haar jaarlijkse impulsmarathon voor enkel, tweespan en vierspannen paarden en pony's in Ysselsteyn. Publiek kan de wedstrijden de hele dag gratis aanschouwen.

In totaal starten die dag 69 deelnemers in de klassen 1, 2, 3 en 4 van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Ook rijden er recreanten en jeugd op het terrein op de hoek van de Rouwkuilenweg en Pottevenweg. In de ochtend wordt gestart met dressuur en vaardigheid, waarna in de middag een spectaculaire marathon wordt verreden. Zo is een bijzondere waterhindernis aanwezig.

Paardensportliefhebbers kunnen het evenement, dat plaatsvindt van 9.00 tot 16.00 uur, gratis bezoeken. Vanaf de Midden Peelweg leidt bewegwijzering bezoekers naar het hoofdterrein. Aldaar kunnen auto's en fietsen kosteloos worden geparkeerd.

Foto: 
Menvereniging Peel en Maas