Knieblessure weerhoudt Poels van deelname aan Parijs-Nice

Knieblessure weerhoudt Poels van deelname aan Parijs-Nice

De uit Blitterswijck afkomstige wielrenner Wout Poels neemt onverhoopt toch geen deel aan de wielerronde Parijs-Nice. Een knieblessure gooit roet in het eten.

Dat laat de Sky-renner via Twitter weten. Poels geeft aan dat hij een lichte knieblessure heeft opgelopen en dat hij met het oog op het drukke wielerseizoen geen risico wil nemen. De 75e editie van Parijs-Nice start komende zondag 5 maart.

De 29-jarige topwielrenner kende vorig jaar een weergaloos seizoen door de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam te schrijven en sterk te presteren tijdens de Tour de France. Als beloning werd hem toegezegd dat hij vaker kopman mocht zijn, te beginnen met Parijs-Nice. Dat hij deze wielerronde aan zich voorbij moet laten gaan zal dan ook een extra domper zijn.

Foto: 
Marion Minten (Omroep Venray)