Gianluca Maria draagt met treffer bij aan belangrijke zege TEC

Gianluca Maria draagt met treffer bij aan belangrijke zege TEC

Venraynaar Gianluca Maria heeft zondagmiddag met een laat doelpunt de zege van TEC uit Tiel veiliggesteld. In het duel tegen rechtstreekse concurrent Koninklijke HFC werd het 2-0 voor de Gelderlanders.

Maria begon zoals voorgaande weken in de basis van de tweede divisionist. Als rechtsbuiten kreeg hij vroeg in de eerste helft een honderd procent kans om de score te openen. In een één-op-één-situatie met HFC-doelman Tom Boks miste de 24-jarige aanvaller echter. Uiteindelijk was het Trumaine Balrak die in de rebound wel raak schoot.

Hoewel TEC het voor rust nog lastig had, was daar in de tweede helft allerminst sprake van. Toch wist HFC, dat halverwege het tweede deel van de wedstrijd een rode kaart kreeg, nog diverse malen gevaarlijk te worden. In de blessuretijd gooide de uit Curaçao afkomstige Gianluca Maria het duel echter in het slot. In een vlotte counter gaf de reeds ingevallen Kurtley de Windt vanaf rechts een op voorzet op maat, waarna Maria de bal bij de tweede paal gemakkelijk kon binnenschieten: 2-0. ,,We hebben als team hard gewerkt en dan is het mooi als je jezelf kunt belonen met een doelpunt'', vertelt de ex-SV Venray voetballer tegen Omroep Venray.

Eind december werd duidelijk dat de Nederlands-Curaçaose voetballer per direct de overstap zou maken van derde divisionist JVC Cuijk naar TEC, waar hij tot 30 juni 2018 onder contract staat. Maria vertelde destijds dat hij Tiel wil behoeden voor degradatie en dat hij zich in de kijker wil spelen om een verdere stap omhoog te maken. Dat lijkt vooralsnog aardig te lukken. Alhoewel TEC op een zestiende plaats staat, heeft het nu volop kans om snel op de ranglijst te stijgen. Het verschil met nummer tien UNA bedraagt momenteel namelijk slechts drie punten.