WK enkelspannen en paramennen 2018 in Horst aan de Maas

WK enkelspannen en paramennen 2018 in Horst aan de Maas

De FEI heeft het Wereldkampioenschap voor enkelspan paarden én het Wereldkampioenschap paramennen 2018 toegekend aan de organisatie van de internationale menwedstrijd in Horst aan de Maas. De kampioenschappen worden gelijktijdig gehouden van 28 augustus tot en met 2 september 2018 op de terreinen van de Hippische Evenementenzone De Peelbergen in Kronenberg (Horst).

Het is voor het eerst in de geschiedenis van de mensport dat beide Wereldkampioenschappen gelijktijdig op dezelfde locatie worden georganiseerd.

“Gezien de ambitie van onze organisatie passen deze internationale kampioenschappen uitstekend in onze visie richting het organiseren van top-mensportevenementen. We zijn dan ook zeer verheugd dat zowel de KNHS als de FEI hun vertrouwen in onze organisatie hebben uitgesproken door beide kampioenschappen aan ons toe te kennen,” aldus voorzitter Nico Rijnbende.

Op dit moment worden mede dankzij de ondersteuning van de Gemeente Horst en de Provincie Limburg de eerste voorbereidingen getroffen voor de terreinindeling.

Van 20 tot en met 23 april wordt de traditionele CAI3* Horst voor het eerst gehouden op de nieuwe locatie, de Hippische Evenementenzone De Peelbergen in Kronenberg.