Poels finisht als tweede in openingsrit Ruta del Sol

Poels finisht als tweede in openingsrit Ruta del Sol

De uit Blitterswijck afkomstige wielrenner Wout Poels is woensdag uitstekend van start gegaan in de meerdaagse wielerwedstrijd Ruta del Sol. In een eindsprint in de eerste etappe moest hij enkel Alejandro Valverde voor zich dulden.

Pas op de laatste klim kwam de wedstrijd los. Een groep van vier renners ontsnapte met daarin toprenners als de Spanjaarden Alberto Contador en Alejandro Valverde. In de afdaling wisten ook Sébastien Reichenbach en Wout Poels zich aan te sluiten. Een sprint tussen het zestal was het gevolg, waarbij Movistar-renner Valverde zich uiteindelijk oppermachtig toonde. Poels moest genoegen nemen met een tweede plek. De Zwitser Sébastien Reichenbach werd derde.

De Ruta del Sol, ook wel Ronde van Andalusië genoemd, duurt nog tot en met zondag. Vorig jaar ging Valverde er met de winst vandoor, net als in de edities van 2012, 2013 en 2014. In 2015 won Poels' ploegmaat Chris Froome de rittenwedstrijd.

Foto: 
Carl de Bruijn (Omroep Venray)