15.000ste zwemdiploma bij Zwemvereniging SPIO

15.000ste zwemdiploma bij Zwemvereniging SPIO

Zaterdag is er bij Zwemvereniging Spio in Venray het diplomazwemmen afgenomen. Dit keer was het extra bijzonder omdat het 15.000ste zwemdiploma werd uitgedeeld.

Om 9.45 uur startte het diplomazwemmen voor het C diploma, maar ook voor vervolg diploma’s zwemvaardigheid, balvaardigheid, plankspringen en survival.

De kinderen deden erg hun best om te laten zien wat ze geleerd hadden. Alle kinderen zijn hierbij geslaagd. Bij het uitreiken van het diploma kregen alle kinderen een presentje en een oorkonde en werd bekendgemaakt wie het 15.000ste diploma had gekregen. Dit was Gwen Thijssen zij slaagde voor het C diploma.

Zwemvereniging SPIO geeft al 55 jaar zwemles. Eerst werden de zwemlessen gegeven in het zwembad op terrein van het Vincent van Gogh instituut maar vanaf 1996 zijn de zwemlessen op de zaterdag in Zwembad De Sprank.

Voorzitter Judith Andriessen verteld: “Het leuke is om te zien dat grootouders en ouders die vroeger zelf het zwemdiploma bij SPIO hebben gehaald nu hun kinderen weer naar zwemles brengen.” “De kracht van SPIO is dat we met goed opgeleide vrijwilligers werken.” “Hierdoor kunnen wij het goedkoop aanbieden waardoor het voor iedereen betaalbaar blijft.” “Daarnaast werken we met kleine groepjes zodat alle kinderen voldoende aandacht krijgen.”

Na de zwemles kunnen kinderen doorstromen naar aquakids waarbij op een speelse manier met spelactiviteiten de zwemvaardigheid op peil kan blijven. Hierbij kunnen kinderen een strippenkaart kopen voor 4 keer. Het is daardoor ook mogelijk om alleen in de winterstop van een andere sport deel te nemen. Maar ook kan er gekozen worden voor wedstrijdzwemmen, sychroonzwemmen of waterpolo. Bij iedere sectie kan er gratis 4 keer mee getraind worden.

Voor meer informatie over zwemles of de verschillende secties kunt u terecht op: www.spio.nl

Omroep Venray heeft opnames gemaakt die binnenkort op televisie te zien zijn.