Freek Thoone trefzeker voor winnend Achilles

Freek Thoone trefzeker voor winnend Achilles

De uit Leunen afkomstige Freek Thoone heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de winstpartij van zijn club Achilles ’29. Tegen middenmoter FC Eindhoven won de ploeg in extremis: 4-3.

De ploeg van trainer Eric Meijers begon sterk aan de wedstrijd. Ook Ysselsteyner Niek Versteegen mocht in de basis beginnen en kreeg al in de vijftiende minuut een uitstekende mogelijkheid om de score te openen. Uiteindelijk was het gemeentegenoot Thoone die zorgde voor de openingstreffer. Na een overtreding van Eindhoven-speler Thomas Horsten schoot de Leunenaar de bal vanaf de penaltystip prima tegen de touwen.

Lang leek het erop dat de Groesbeekse hekkensluiter gemakkelijk naar een winst voetbalde. Bij rust prijsde Achilles zich gelukkig met een 2-1 voorsprong, welke vlak na rust werd uitgebouwd naar 3-1. Binnen één minuut kwam daar echter drastisch verandering in. Twee doelpunten van FC Eindhoven brachten weer gelijk. Het zag er geruime tijd naar uit dat de aantrekkelijke en doelpuntrijke wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen. Sportpark De Heikant ontplofte daarentegen toen aanvaller Emir Smajic in de 87e minuut de winnende treffer maakte.

Ondanks de zege kijkt de club van Freek Thoone en Niek Versteegen nog altijd aan tegen een ruime achterstand op haar directe concurrenten. Het verschil met nummer 19 FC Dordrecht bedraagt momenteel negen punten.