SV United vindt in Fenne Smits nieuwe hoofdtrainer

SV United vindt in Fenne Smits nieuwe hoofdtrainer

Fenne Smits is met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van vijfdeklasser SV United uit Wanssum. Smits volgt daarmee Bjorn Poels op, die eerder aangaf na dit seizoen zijn hoofdtrainerschap op te geven.

De 26-jarige Fenne Smits is momenteel trainer van NEC/FC Oss O17 en ziet in SV United een club met veel potentie. ,,Vooral de visie van de club spreekt me erg aan. Er wordt veel aandacht besteed aan de jeugdopleiding en de doorstroming van jeugdspelers richting de A-selectie. De ambitie om op een hoger niveau te willen spelen, de jonge enthousiaste spelersgroep en de prachtige accommodatie geven me een erg goed gevoel.''

De oefenmeester was de afgelopen jaren woonachtig in Nijmegen, maar keerde afgelopen jaar weer terug naar Venray. Als speler heeft hij de jeugdopleidingen van SV Leunen, RKVV Volharding en JVC Cuijk doorlopen. Zijn trainerscarrière begon hij op negentienjarige leeftijd bij de jeugdopleiding van SV Leunen. Na drie seizoenen JVC Cuijk O15 te hebben getraind, is hij op dit moment hard op weg om in zijn tweede seizoen als trainer van NEC/FC Oss O17 de titel te veroveren in de landelijke derde divisie C. In het dagelijks leven is de jeugdige voetbaltrainer werkzaam als leerkracht in het voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen met leer en/of gedragsproblemen.

Het bestuur van de Wanssumse voetbalclub is verheugd met de aanstelling. ,,Met zijn ervaring, enthousiasme en enorme drive om spelers beter te willen maken, past Fenne uitstekend binnen het nieuwe beleidsplan van de vereniging'', vertelt Bjorn Poels, die het technisch beleid van SV United verzorgt.

Foto: 
SV United, Facebook