Venray Beweegt gaat samenwerking aan met VIA VVV

Venray Beweegt gaat samenwerking aan met VIA VVV

VIA VVV, de maatschappelijke stichting van VVV-Venlo, gaat de komende twee jaar samen met Venray Beweegt (onderdeel van de gemeente Venray) maatschappelijke projecten opzetten in Venray. Sport is hierbij het belangrijkste middel. Woensdag is de samenwerking officieel beklonken door wethouder Lucien Peeters, VVV Venlo-directeur Marco Bogers en Peter Broekmans, voorzitter van VIA VVV.

Concreet houdt de samenwerking onder andere in dat Ankie Billekens, projectleider van VIA VVV het team van Venray Beweegt gaat versterken. Zij gaat helpen om VIA VVV-projecten, die zich in de regio al bewezen hebben, mee op te zetten in Venray. Uiteraard wordt hierbij gekeken naar de lokale behoeftes en de uitgangspunten van het plan Venray Beweegt 2016-2019.

Een voorbeeld van een succesvol maatschappelijk project in Venray is de VVV Venlo Street League. Naast voetbal, leren de deelnemers ook omgaan met fairplay en leveren ze een bijdrage aan hun eigen buurt. Dit project is al twee keer georganiseerd door Venray beweegt in samenwerking met VIA VVV, Wonen Limburg, Synthese, Lake Valley en SV Venray en vormde de aanleiding voor de nieuwe structurele samenwerking.

Wethouder Lucien Peeters (Sport) is blij met de samenwerking: “Nu kunnen we maatschappelijke projecten nog beter opzetten en sport als middel gebruiken om inwoners te activeren. VIA VVV heeft bewezen een betrouwbare partner te zijn en is een goede aanvulling op de activiteiten van Venray Beweegt!”

Foto: 
Koelie de mascotte van VVV-Venlo (foto: Marion Minten, Omroep Venray)