Scheidsrechter Pol van Boekel schrijft geschiedenis

in
Scheidsrechter Pol van Boekel schrijft geschiedenis

Pol van Boekel heeft woensdag tijdens het KNVB-bekerduel tussen FC Utrecht en SC Cambuur voor historie gezorgd. De 41-jarige arbiter kwam terug op zijn beslissing de thuisploeg een penalty te geven na het zien van de videobeelden.

FC Utrecht bij een achterstand van 1-2 een kwartier voor tijd een strafschop na een handsbal van Cambuur-verdediger Omar El Baad. De centrale verdediger van de club uit Leeuwarden kreeg de bal van dichtbij tegen zijn arm na een omhaal van Sébastien Haller.

Van Boekel floot in eerste instantie voor een strafschop, maar besloot daarna alsnog de beelden terug te kijken op de monitor, die achter de reclameborden was geïnstalleerd.

Na het bekijken van de beelden besloot hij terug te komen op zijn beslissing en de strafschop te annuleren. Hiermee zorgde hij voor een primeur. Nooit eerder werd er in Nederland een dergelijke beslissing op basis van videobeelden gemaakt.

De videomonitor werd dinsdag voor het eerst gebruikt bij de wedstrijd tussen FC Volendam en Sparta Rotterdam.

Foto: 
Marion Minten (Omroep Venray)