De Vlakwatercross komt er weer aan

In het laatste weekeinde van januari organiseert ATV Venray traditioneel de jaarlijkse Vlakwatercross. Op zaterdag 28 en zondag 29 januari zal voor de 41ste keer in het stadsbos van Venray weer deze veldloopwedstrijden worden gehouden.

De Vlakwatercross is al jaren een van de grootste crossen van Limburg en Oost Brabant. Zoals ook in de afgelopen jaren het geval was, maakt ook de 41ste editie weer deel uit van de ProfCore-LimBra-crosscompetitie. Sinds jaren is de Vlakwatercross een 2-daags evenement en ook voor 2017 heeft de vereniging er voor gekozen door te gaan met deze succesvolle formule.

Onder het motto: "Sporten en plezier", bijten de leerlingen van de basisscholen op zaterdag 28 januari zoals gewoonlijk weer de spits af bij de scholierenloop.

Zondag 29 januari zal gestart worden met de lange cross over 8040 meter. Daarna zal de WIVO-korte cross (4020 meter) plaatsvinden. Net als vorige jaren lopen de wedstrijdatleten en de recreanten gezamenlijk de lange en korte cross. Vervolgens zullen de diverse jeugdlopen aan de beurt komen. Er zullen uiteraard afzonderlijke klasseringen worden opgemaakt voor de diverse categorieën bij de diverse lopen.

Ook dit jaar verwacht ATV Venray, weer veel deelnemers en veel toeschouwers te mogen begroeten. De entree is gratis.