Basisschool De Bongerd wint wisselbeker tijdens Venrayse Schoolatletiekdag

Basisschool De Bongerd wint wisselbeker tijdens Venrayse Schoolatletiekdag

Op een zeer zonnige zondag deden bijna honderd leerlingen van tien verschillende Venrayse basisscholen mee aan de jaarlijkse schoolatletiekdag. Basisschool De Bongerd ging er dit jaar met de wisselbeker vandoor.

Vele ouders, opa's en oma's zorgden voor een gezellige sfeer. De meerkamp omvatte de onderdelen sprint, verspringen, vortexwerpen en 400 meter. Voor de atleten met de beste totaalscore waren er medailles.

De wedstrijd werd afgesloten met de estafette waar de scholen binnen hun klassencluster voor de wisselbekers strijden. De estafetteploegen zijn gemengd en dit jaar deed voor het eerst ook een team volwassenen mee. Ouders en leraren van basisschool Coninxhof deden een gooi naar de winst. Omdat enkele ploegen niet bestonden uit twee jongens en twee meisjes deden ze buiten mededinging mee voor de wisselbeker.

De estafetteploeg van basisschool De Bongerd uit Venray presteerde bij de kinderen van groep 3/4 het beste. Het team van Nik, Tim, Jaeda en Alisha ging als een speer. Bij groep 5/6 bleken Diem, Fleur, Isa en Teun van De Peddepoel de snelste. De Bongerd was ook bij de de estafette tussen de groepen 7/8 oppermachtig. Faas, Bora, Fieke en Kim zorgde hiervoor voor een tweede overwinning voor de basisschool uit Venray-zuid.

De grote wisselbeker is jaarlijks te verdienen door de school die in totaal de meeste overwinningen weet te behalen. Dat was dit jaar de Bongerd. Tweede werd De Keg en een eervolle derde plaats werd behaald door basisschool Coninxhof.

Foto: 
ATV Venray