Ron van der Hoff blijft tot en met de Olympische Spelen van 2020 bondscoach van Handboogsport Nederland. Dat heeft de bond aan Omroep Venray laten weten. De coach uit Ysselsteyn en de Handboogbond hebben overeenstemming bereikt over een contractverlenging.

Van der Hoff (38) staat met zijn jonge recurve ploeg aan de vooravond van zijn eerste Olympische Spelen als bondscoach. Tijdens het WK van 2015 in Kopenhagen plaatsten de Nederlandse handboogsporters zich direct als ploeg voor de Spelen in Rio. 2004 was de laatste keer dat een volledige handboogploeg in actie kwam op het Olympische toernooi.

Met zijn nationale ploegen won de bondscoach al verscheidene internationale prijzen waaronder een Wereldtitel, Europese titels en twee podiumplaatsen tijdens de Europese Spelen in Baku (Azerbeidzjaan). Naast het team dat momenteel zevende op de wereldranglijst staat, heeft de coach met Sjef van den Berg en Rick van der Ven ook individuele medaillekandidaten in huis voor Rio.

Van der Hoff volgde in 2013 Wietse van Alten op als fulltime bondscoach op Papendal. Daarvoor was hij twee seizoenen bondscoach van de juniorenselectie.