Drie Venrayse korfbalverenigingen, De Peelkorf (Ysselsteyn), Oranje-Wit (Leunen) en SVOC (Oirlo/Castenray), gaan een kunstgrasveld aanleggen. De verenigingen kunnen dit doen dankzij een subsidie van de gemeente Venray.

Een kunstgrasveld biedt voor de verenigingen veel voordelen. Het veld kan intensiever worden bespeeld en de onderhoudskosten zijn lager dan die van natuurgras. Ook komt de sport speltechnisch beter tot ontwikkeling. Bovendien kan het veld ook voor andere sporten of door organisaties worden gebruikt, de kwaliteit is veel stabieler.

De verenigingen betalen zelf een derde van de kosten. SVOC betaalt de aanleg geheel uit de middelen die zij enige tijd geleden van de gemeente kreeg ter compensatie voor het niet doorgaan van de bouw van de vierde sporthal in Venray.

Begin 2014 werden door de gemeenteraad de criteria vastgesteld om in aanmerking te komen voor een subsidie voor aanleg van een kunstgras sportveld.

De Peelkorf en Oranje Wit voldoen al geruime tijd aan deze criteria. De aanleg moest echter enkele jaren worden uitgesteld omdat de financiële middelen bij de gemeente ontbraken. Door een grote zelfwerkzaamheid en dankzij sponsors zijn de verenigingen in staat hun aandeel in de aanleg te leveren. De verenigingen zorgen straks zelf voor het onderhoud van het veld.