Wout Poels overtuigend naar winst vijfde etappe Ronde van Catalonië

Wout Poels overtuigend naar winst vijfde etappe Ronde van Catalonië

De uit Meerlo afkomstige wielrenner Wout Poels wist vrijdag op overtuigende wijze de winst te behalen tijdens de vijfde etappe van de Ronde van Catalonië. Tijdens een heuvelachtige rit van Rialp naar Valls kwam Poels solo over de eindstreep.

In de 187 kilometer lange ronde duurde het behoorlijk lang voordat er zich een kopgroep vormde. Pas na ruim 100 kilometer demarreerde een groep van acht renners, waaronder Poels. Al snel bouwde de kopgroep een voorsprong op van vier minuten.

Op de slotklim sprong de renner van Team Sky weg bij zijn medevluchters. Op de streep hield Poels elf seconden over op de Italiaan Dario Cataldo, welke op zijn beurt de sprint won van de overige renners.

Voor Poels is het al zijn vierde overwinning van het seizoen. Vroeg in het seizoen won hij al twee ritten en het eindklassement in de Ronde van Valencia. Het is tevens de eerste Nederlandse zege in de World Tour van dit seizoen.

Foto: 
Marion Minten (Omroep Venray)