Een inloop-voetbalmiddag voor jongeren. Dit idee van een Venrayse moeder van drie zonen draait inmiddels in samenwerking met de Venrayse buursportcoaches als proefproject. Jongeren in de leeftijd van 16 tot 18 jaar trappen op zondagmiddag tussen 14.30 en 16.30 uur in sporthal de Wetteling in steeds wisselende teamsamenstelling een balletje. Gewoon voor hun plezier.

Zou er op gebied van sport of vrijetijdsbesteding iets kunnen worden opgezet voor jongeren van 16 tot 21 jaar, vroeg een Venrayse moeder van drie zonen zich af. Zij zocht contact met de buurtsportcoaches van de gemeente Venray. En daarop is in samenwerking met Synthese en de sportdocenten van het Raayland College het idee verder uitgerold. Gekozen is voor futsal, een samenvoeging van het Spaanse 'futbol' (voetbal) en 'sala' (zaal).

Zaalvoetbal, dus. Lekker laagdrempelig, en je hebt er gemakkelijk een team voor bij elkaar want een partijtje speel je al met twee teams van ieder vijf man. De wedstrijden worden gespeeld in twee helften van elk 25 minuten. Het lijkt op straatvoetbal maar dan in de zaal; overzichtelijk en geen moeilijke wedstrijdregels. De achterliggende gedachte is simpel: samen plezier hebben in een partijtje voetbal. In deze pilot is gekozen voor de leeftijdsgroep vanaf 16 jaar. Vrijwilligers Henk Willemse en Anis Abdi tekenen voor de begeleiding. Iedereen is welkom om, alleen of samen met vrienden, tussen half drie en half vijf in sporthal de Wetteling een partijtje mee te komen spelen. De inloop is vrij en deelname kost slechts 1 euro per keer.

Inmiddels hebben al enkele inloop-futsalmiddagen plaatsgevonden, met een gemiddelde opkomst van twintig jongeren. Vrijwilligers die willen helpen met de begeleiding zijn overigens ook van harte welkom. Als de pilot, die nog tot half april duurt, succesvol blijft, dan krijgt die een vervolg. Eventueel kan dan de leeftijdsgroep worden vergroot tot bijvoorbeeld 24 jaar, kan er in de zomer een buitenvariant komen of, als die wens er is, een andere sport worden aangeboden.

Foto
Venray Beweegt