Op zaterdag 12 maart organiseert Korfbalvereniging De Peelkorf in sporthal De Wetteling het Nederlands Kampioenschap Dames Korfbal. Om de Nederlandse titel wordt gestreden door de C- jeugd, B-Jeugd en de reserve Topklasse.

Bij de C en de B jeugd strijden de vier ploegen, welke tijdens de zaal competitie bij de hoogste vier eindigden, om het uiteindelijk Nederlands Kampioenschap.

Er wordt in twee kruisfinales gestreden om een plek in de finale. De winnaar van deze finale mag zich Nederlands Kampioen noemen.

Voorafgaand aan de finale van de reserve Topklasse hebben de vier hoogst geëindigde teams in deze klasse ook via kruisfinales bepaald wie de finale mag spelen. Op deze dag strijden de twee finalisten ook om de felbegeerde titel Nederlands Kampioen.

Op deze dag zal ook duidelijk worden welke A-junioren teams een week later in Eindhoven mogen gaan korfballen om de uiteindelijke titel in deze klasse. Deelnemers aan deze kruisfinales zijn de hoogste vier ploegen in de Hoofdklasse A-junioren poule.

De winnaars spelen op zaterdag 19 maart in het Indoorsportcentrum in Eindhoven de finale.

Foto
Rechtenvrij