Op zaterdag 14 maart wordt door korfbalvereniging Rosolo uit Reusel, in samenwerking met het KNKV, het NK-jeugd voor dameskorfbal en de kruisfinale’s junioren in de zaal georganiseerd. Zowel de C1 als de B1 van, de dit jaar vijftig jarige, korfbalvereniging De Peelkorf hebben zich geplaatst om te gaan strijden voor de Nederlandse titel.

De C1 van de Peelkorf maakt misschien wel de meeste kans om de landstitel mee naar Ysselsten te nemen. De samenstelling van dit team lijkt een gouden keus. Was de C1 in de eerste helft van de veldcompetitie nog ongeslagen, in de zaalcompetitie werd slechts 1 wedstrijd verloren.

Dit maakt de C1 favoriet voor de titel. Tegenstanders voor de C1 zijn de Korfrakkers uit Erp, Spes uit Milsbeek en het thuisspelende Rosolo uit Reusel, welke zich als vierde plaatste. De Peelkorf C1 wist afgelopen zaterdag in de zaalcompetitie het kampioenschap te bemachtigen in de Hoofdklasse poule.

Waar de titel heen gaat bij de junioren B1, daar is niets van te zeggen. Naast De Peelkorf plaatste zich Rosolo uit Reusel, SVSH/KSV uit Someren-Hei en Swift uit Velden. De krachtsverhoudingen van de vier teams welke zich plaatste voor het NK, liggen erg dicht bijeen. Alle ploegen hebben wel eens van elkaar gewonnen en van elkaar verloren.

Tijdens een van de laatste wedstrijden versloeg Peelkorf B1, de tot dat moment lijkende sterkste ploeg SVSH/KSV uit Someren. Deze leider in competitie leek tijdens de voorafgaande wedstrijden een niet te nemen hindernis, maar het sterk groeiende B1 team poetste dit vlekje in het einde van het seizoen van hun blazoen.

De wedstrijden zullen op 14 maart om 10.00 uur van start gaan in het Rabo Sporthuis te Reusel. Rond 14.30 uur zullen de kampioenen bij de jeugd bekend zijn. Voor het volledige programma kijk op de website van: www.rosolo.nl