Priscilla de Roock uit Horst zal van 9 tot en met 20 september deelnemen aan de SO2014 European Summer Games in Antwerpen.

De 22-jarige judoka mag tijdens de openingsceremonie namens Nederland de Olympische vlag dragen. Verder hoopt ze enkele gouden plakken mee naar huis te nemen. De Roock woont in een kleinschalige woonvorm van Pluryn in Horst. Overdag is ze vaak bij stichting De Naobere in Grubbenvorst te vinden.

Ze is lid van het G-team van Sportinstituut Verhagen in Venray. Elke vrijdagavond staat ze er met haar trainer Rudi Verhagen op de mat.

Tijdens de European Summer Games in Antwerpen nemen 2000 sporters met een verstandelijke beperking uit 56 landen het tegen elkaar op in 10 verschillende sporten.

Het NCRV-programma 'Man Bijt Hond' volgt in september drie sporters die zich voorbereiden op de European Summer Games. De Horsterse judoka is één van hen. In vijftien items van vier minuten geeft het programma een beeld van haar leven rondom het judo.

Daarbij gaat de judoka ook nog eens op bezoek bij de burgemeester Kees van Rooij van de gemeente Horst aan de Maas.