Einde samenwerking NHB en Carrie Wegh

Einde samenwerking NHB en Carrie Wegh

De samenwerking tussen de Nederlandse Handboog Bond (NHB) en Carrie Wegh uit Leunen is voorlopig beëindigd. De boogschutster zal geen deel meer uitmaken van het Nederlands team en ook niet meer deelnemen aan het nationale programma.

Wegh wil zich eerst gaan richten op haar studie Voeding en Gezondheid aan de Wageningen University en daarna weer haar topsportcarrière oppakken om zich te kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen in 2016 in Rio.

Carrie Wegh miste afgelopen jaar de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Londen. In 2011 eindigde ze nog als zesde bij het Olympisch testevent in Londen. Die lijn kon ze niet doortrekken. Ze heeft nu besloten om een langere rustperiode te nemen totdat ze de eerste fase van haar studie heeft afgerond. De NHB en Wegh zullen dan bekijken hoe ze de samenwerking hervatten.

Wegh veroverde in de periode 2007 – 2012 meerdere nationale titels en podiumplaatsen en is in het bezit van diverse nationale records bij zowel de junioren (-21) als de senioren. Ook internationaal deed Wegh de afgelopen jaren van zich gelden. Individueel en met teams wist ze enkele podiumplaatsen te veroveren op juniorentoernooien.

Bron: 
NHB