Tijdens de laatste speelronde van de landelijk tenniscompetitie is het de heren van Venray 1 gelukt om lijfsbehoud veilig te stellen voor de eerste divisie. In een onderling duel met streekgenoot Vierlingsbeek wist Venray met 5-1 te winnen, en dat is voldoende om ook volgende jaar op het een na hoogste niveau van Nederland uit te komen.

Op voorhand aan het duel met Vierlingsbeek, die laatste stonden en al gedegradeerd waren, was de opdracht duidelijk voor de equipe van captain Twan Lensen. 'We moeten 2 punten halen, dan zijn we veilig. In ieder ander geval zij we afhankelijk van onze concurrent', aldus Lensen. 'In onze opstelling hebben we in ieder geval wat aanpassingen gedaan, in de hoop dat dit onze kansen vergroot.'

Zo stond Michiel Boers opgesteld op het 1e herenenkelspel. Op voorhand was echter al duidelijk dat hij niet fit genoeg was om te spelen, en dat dit punt verloren zou gaan. 'Dit punt hebben we ingecalculeerd', aldus Lensen. 'Voor de andere heren geeft het nu echter grotere kansen om te winnen'.

Het tweede enkelspel ging tussen Ruud Geurts en Tim Cornelissen. Saillant detail, Cornelissen woont in Venray en speelt op zondag voor TC Venray. Het werd een boeiende duel tussen twee spelers die gebrand waren op een goed resultaat. Geurts voelde de druk om lijfsbehoud veilig te stellen, Cornelissen wilde laten zien dat hij opgewassen is tegen de op papier betere Geurts. Uiteindelijk trok TC Venray aan het langste eind: 7-6 6-4.

Het derde enkelspel ging tussen Elroy Jansen en Coen Drost. Op papier een duel dat spannend zou kunnen worden, in de praktijk liep het echter heel anders. Jansen speelde vanaf het startsignaal bijna foutloos en Drost maakt daarentegen veel (onnodige) fouten. De wedstrijd was geen moment spannend en eindigde dan ook in een afgetekende overwinning voor TC Venray (6-1 6-1). Gevolg: het allesbeslissende 2e punt was binnen, lijfsbehoud was een feit!

Het laatste enkelspel ging tussen Bob Lodewijks en Patrick Reijntjes. Ook hier ontliepen beide heren zich op papier niet veel, maar werd het in de praktijk een zeer eenzijdig duel. Lodewijks was heer en meester en liet Reijntjes geen moment in de wedstrijd komen. De einduitslag was veelzeggend: 6-1 6-1.

Het 1e dubbelspel ging tussen Ruud Geurts-Hans Wethly, die het opnamen tegen de Mark en Rob Heijnen. Op papier een niet al te grote kluif, Venraynaar Geurts is op papier veel beter dan de overige spelers. Het begin liep overigens nog wat stroef, maar in de loop van de partij werden Geurts en Wethly heer en meester. Na 1,5 uur stapten zij voldaan van de baan met een 6-2 6-2 overwinning.

Het allerlaatste dubbelspel van het seizoen ging tussen Elroy Jansen en Bob Lodewijks, die speelde tegen Tim Cornelissen en Patrick Reijntjes. Een leuk duel met amusante rally's en mooie punten. Uiteindelijk bleken Jansen en Lodewijks toch een maatje te groot: 6-4 6-3.

'Onze tactiek heeft goed uitgepakt vandaag, handhaving is een feit', aldus Twan Lensen. 'Vooraf aan het seizoen was ik sceptisch. We hadden enkele langdurige geblesseerden en het was maar de vraag of we dit konden opvangen. Gelukkig hebben de andere jongens het goed opgepakt, vooral Elroy en Bob kenden een uitstekend seizoen. Volgend jaar moeten we ons echter wel gaan versterken, anders is het kwestie van tijd dat we alsnog degraderen', aldus de Venrayse coach.