Nationaal record voor Carrie Wegh bij Olympic testevent in Londen

Nationaal record voor Carrie Wegh bij Olympic testevent in Londen

Deze dagen wordt in Londen op het ‘heilige’ cricketgras van Lords voor de handboogschutters het Olympic testevent gehouden, die in het teken staan van de voorbereiding voor London 2012. Talent Team lid Carrie Wegh uit Leunen is bij de dames de enige Nederlandse deelneemster.

Maandag heeft Wegh meteen haar visitekaartje afgegeven. Met een nieuw Nederlands record van 645 punten nestelde zij zich op een zesde plaats bij de individuele kwalificatie tussen de wereldtoppers. De Koreaanse Dansomi Jung werd met 666 punten eerste, voor de Japanse Ren Hayakawa met 649 punten en de Poolse Justyna Mospinek die 648 punten bij elkaar schoot.

Op donderdag wordt het toernooi voor Wegh vervolgd met het individuele eliminatietoernooi. Dit toernooi wordt over vier dagen verspreid. Wegh begint op donderdag 6 oktober. In de eerste ronde heeft ze een bye waarna ze om 15.50 uur de tweede ronde gaat spelen tegen de winnares van de wedstrijd tussen de Zwitserse Giuli (27e) en de Amerikaanse Koehl (38e). Mocht ze de achtste finale bereiken dan komt ze pas weer op zondag 9 oktober in actie.

Bron: 
Topsport Limburg