Waar Zijn de Troubadours Gebleven?

Een programma waarin Oscar Hovens een of meerdere gasten ontvangt. Met hen wordt onder andere gesproken over regionale muziek.

Nadat het programma 149 afleveringen kende bij Omroep Deurne, maakte presentator Oscar Hovens op 1 augustus 1996 de overstap naar Omroep Venray. De enige verandering die toen doorgevoerd werd was dat er in Venray iedere week gasten uitgenodigd worden. De gasten komen letterlijk uit Limburg van Zuid tot Noord en uit Brabant van West tot Oost.

Momenteel draait het programma al lang genoeg om gasten uit de beginperiode opnieuw terug te vragen. Zo waren bijvoorbeeld de Fiesta's uit Maastricht en Feeling uit Montfort in het begin te gast n.a.v. hun toen pas verschenen CD's en kwamen zij november 1998 al weer terug omdat zij wederom een CD gepresenteerd hadden.

Bij het uitnodigen wordt er niet gekeken naar de "staat van dienst", maar uitsluitend of het "product" dat zij vertegenwoordigen van Limburgse of Brabantse bodem is.

Twee uitzonderingen zijn er geweest t.a.v. de provincie namelijk "De Waalkantmuzikanten" uit Winssen en "Piet Brakman" uit Breskens. De eerste waren naderhand op de Muziekfeesten in Merselo en Piet had een behoorlijk aantal jaren in Brabant gewoond. Bovendien heeft Piet Brakman in het verleden 7 LP's, 5 singles en 4 CD's gemaakt hoofzakelijk in zijn dialect.

Het zijn ook niet altijd uitsluitend de zingende artiesten die uitgenodigd worden. Zo waren al een keer de "Harmonikavrienden" te gast die live speelden (5 harmonika's en 1 accordeon). Ook waren al Hennie Korsten (opnamestudio en arrangeur) en John Goverde alias Jan Boezeroen (ook producent) te gast. Bovendien hoeft het niet altijd dialect te zijn, maar de basisgedachte blijft "van Limburgse of Brabantse bodem".

Het concept van het programma is heel eenvoudig namelijk een gesprek met de gast afgewisseld met muziek naar keuze van de gast. Uitgangspunt is: de gast doet de moeite om tegen een vergoeding van EUR 0,00 te komen en mag als tegenprestatie wat de muziekkeuze betreft de dienst uit maken.

Uitzending: 
iedere donderdag 21.00 - 22.00 uur
Presentatie: