Nieuwsoverzicht Ysselsteyn

Wielrenster overleden na ongeluk met tractor in Ysselsteyn

zaterdag 30 juli 2016, 17:58

Een 59-jarige wielrenster uit Oostrum is zaterdagmiddag om het leven gekomen bij een ongeluk met een tractor. Het ongeval gebeurde rond 16.30 uur op het kruispunt van de Meerselsepeel en de Kempkensberg in Ysselsteyn. De vrouw, die samen met een... »

Waterschap organiseert bijeenkomst in Ysselsteyn naar aanleiding van wateroverlast

dinsdag 12 juli 2016, 21:43

Waterschap Peel en Maasvallei organiseert in samenwerking met de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) een tweetal bijeenkomsten als gevolg van de wateroverlast van afgelopen maand. Eén van die ontmoetingen vindt aanstaande donderdag plaats in zaal... »

Duitse scholieren bezoeken militaire begraafplaats Ysselsteyn

maandag 27 juni 2016, 15:31

Een klas van de Petrus-Canisiusschool uit Weeze bezocht op woensdag 22 juni de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn. Dit deden zij in het kader van de samenwerking van de gemeenten Venray en Weeze bij het project Liberation Route. Bij het... »

Ysselsteyn verbreekt landelijk neerslagrecord juni

zaterdag 25 juni 2016, 11:51

In Ysselsteyn is het landelijke neerslagrecord van de maand juni verbroken. Met nog een week voor de boeg viel hier al 250 millimeter regen, terwijl zo'n 65 millimeter gebruikelijk is. Daarmee is het record van 247 millimeter uit 1966 in het Zuid-... »

Geschiedenis Tweede Wereldoorlog van Limburg krijgt nieuw gezicht in gratis Virtual Reality-app

woensdag 22 juni 2016, 11:07

De Liberation Route Europe in Limburg kan vanaf de maand juli worden ontdekt via Virtual Reality. In Roermond vindt op vrijdag 8 juli de officiële lancering plaats van een gratis VR-app, waarin de gebruiker wordt meegenomen naar persoonlijke... »

Dossier Racecircuit wordt afgesloten

dinsdag 7 juni 2016, 14:36

In 2013 heeft de Natuur en Milieufederatie Limburg (NMF Limburg) na een jarenlange strijd tegen Racecircuit De Peel voor het intrekken van de juridische procedure een bovenwettelijke substantiële natuurcompensatie bedongen. Deze nieuwe natuur is... »

Ook een zes weken oude baby op Duitse Begraafplaats in Ysselsteyn

woensdag 4 mei 2016, 20:00

Op de Duitse Begraafplaats in Ysselsteyn blijkt ook een zes weken oude baby te liggen. Johannes van Lent overleed op 1 april 1945 na de bevrijding van het zuiden van Nederland in Kamp Vught, waar zijn moeder vastzat op verdenking van ongeoorloofde... »

Gecontroleerde auto zet politie op spoor van hennepkwekerijen

zaterdag 23 april 2016, 08:58

Het controleren van een auto zette de politie de afgelopen week op het spoor van diverse hennepkwekerijen in de regio. Naast dat in de auto met aanhanger een grote hoeveelheid hennep werd aangetroffen, stuitte de politie op wietkwekerijen in... »

Debby Petter geeft unieke theatervoorstelling in Ysselsteyn en Overloon

vrijdag 15 april 2016, 15:45

Op vrijdag 22 april speelt voormalig nieuwslezeres bij het NOS Journaal en actrice Debby Petter de indringende solovoorstelling 'Ik ben er nog' op bijzondere (buiten) locatie, de Duitse Militaire Begraafplaats in Ysselsteyn. De voorstelling gaat... »

Ernstig ongeval in Ysselsteyn

vrijdag 1 april 2016, 07:52

Rond 6.40 uur zijn op de Deurneseweg (N270) in Ysselsteyn een auto en een motor met elkaar in botsing gekomen. De motorrijder raakte hierbij zwaargewond. Meerdere ambulances, de brandweer en een traumahelikopter (de Lifeliner 3) werden hierbij... »

Inhoud syndiceren