Nieuwsoverzicht Ysselsteyn

Hans Sakkers houdt lezing over de Duitse Militaire begraafplaats in Ysselsteyn

zondag 16 oktober 2016, 12:08

Het bestuur van de Geschied- en Oudheidkundige Kring Venray e.o. organiseert op maandag 24 oktober een lezing over de Duitse Militaire begraafplaats in Ysselsteyn. Deze lezing wordt verzorgd door Hans Sakkers. Hans Sakkers is door een... »

Boek over geschiedenis Ysselsteyn binnenkort uitgegeven

zaterdag 8 oktober 2016, 10:11

Stichting Historie Ysselsteyn geeft binnenkort een boek uit die de geschiedenis van het dorp vertelt. Het boek draagt als titel ''Zo is het begonnen'' en is via de stichting te verkrijgen. »

Informatieavond (brand)veiligheid voor bewoners/ondernemers buitengebied

vrijdag 30 september 2016, 13:43

De gemeente Venray, Veiligheidsregio Limburg-Noord, Politie Limburg en de LLTB afdeling Venray houden op maandag 3 oktober 2016 van 19.30 uur tot 21.30 uur een informatieavond in gemeenschapshuis De Smelehof in Ysselsteyn. Het thema is veiligheid,... »

Hoogste punt Ysselsteynse uitkijktoren bereikt

woensdag 21 september 2016, 13:11

Met het plaatsen van een uitkijkplatform is de nieuwe immense Ysselsteynse uitkijktoren nagenoeg gereed. Woensdagochtend werd de drieënhalve ton zware constructie middels een takelwagen op zijn plaats gebracht. »

Volgende week feestelijke opening natuurleerpad de Paardekop

dinsdag 20 september 2016, 17:15

Wethouder Ike Busser opent op woensdagmiddag 28 september natuurleerpad de Paardekop. Het publiek helpt door middel van een quiz vol wonderlijke weetjes. De opening is om 14.30 uur bij de gloednieuwe uitkijktoren. Herderin Tineke is aanwezig met een... »

Ysselsteynse Miss Beauty of the Netherlands

zondag 11 september 2016, 13:19

Zaterdag is in Rotterdam Kimberly Xhofleer (rechts op de foto) gekroond tot Miss Beauty of the Netherlands. De Ysselsteynse ging die avond de strijd aan met schoonheden uit de andere provincies. De 21-jarige wint naast het felbegeerde kroontje ook... »

Natuurleerpad de Paardekop eind deze maand geopend

donderdag 1 september 2016, 10:46

Vrijwilligers uit Ysselsteyn leggen momenteel samen met het IVN en de gemeente Venray de laatste hand aan het natuurleerpad de Paardekop – een ontdekkingsreis voor jong en oud. Tijdens de drie kilometer lange wandeltocht steekt u allerlei... »

Wielrenster overleden na ongeluk met tractor in Ysselsteyn

zaterdag 30 juli 2016, 17:58

Een 59-jarige wielrenster uit Oostrum is zaterdagmiddag om het leven gekomen bij een ongeluk met een tractor. Het ongeval gebeurde rond 16.30 uur op het kruispunt van de Meerselsepeel en de Kempkensberg in Ysselsteyn. De vrouw, die samen met een... »

Waterschap organiseert bijeenkomst in Ysselsteyn naar aanleiding van wateroverlast

dinsdag 12 juli 2016, 21:43

Waterschap Peel en Maasvallei organiseert in samenwerking met de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) een tweetal bijeenkomsten als gevolg van de wateroverlast van afgelopen maand. Eén van die ontmoetingen vindt aanstaande donderdag plaats in zaal... »

Duitse scholieren bezoeken militaire begraafplaats Ysselsteyn

maandag 27 juni 2016, 15:31

Een klas van de Petrus-Canisiusschool uit Weeze bezocht op woensdag 22 juni de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn. Dit deden zij in het kader van de samenwerking van de gemeenten Venray en Weeze bij het project Liberation Route. Bij het... »

Inhoud syndiceren