Nieuwsoverzicht Venray

Veel schimmel in huurwoningen Venrayse wijk Brukske

maandag 20 augustus 2018, 20:53

Bijna een jaar deed de SP en later de ‘Actiegroep voor een Gezonde Wijk’ onderzoek in de Venrayse wijk Brukske naar vocht- en schimmelproblemen in huurwoningen. Het rapport stemt somber: bijna de helft van de ondervraagde huurders geeft aan vocht-... »

Voor de laatste keer deze zomer: Cultuurcafé Live! met onder andere gedeputeerde Ger Koopmans

maandag 20 augustus 2018, 13:52

Voor de laatste keer deze zomer wordt de Venrayse Schouwburg op zondag 26 augustus omgetoverd tot een gezellig café. Denk aan De Wereld Draait Door, RTL Late Night en het Top2000 Café in Hilversum, samengevoegd in een Venrays jasje: dat is... »

'Week van de alfabetisering' bij BiblioNu in Venray

maandag 20 augustus 2018, 12:30

Op donderdag 6 september organiseert BiblioNu Venray, een taallunch voor loketmedewerkers van de gemeente Venray. In de gemeente Venray wonen naar schatting 3.000 tot 3.500 laaggeletterden in de leeftijdscategorie 16 tot 65 jaar en zijn minimaal... »

Bjorn en Mieke uit Venray op negende editie van 'Zondag in 't Zuiden'

maandag 20 augustus 2018, 12:19

Het programma van de negende editie van 'Zondag in 't Zuiden' is compleet! Op zondag 4 november 2018 staan er weer artiesten voor de hele familie in de Slotconcerttent in America. Ook Bjorn en Mieke uit Venray zijn van de partij. Verder treden... »

Venray geportretteerd door kunstenaar Lars Reen uit Utrecht

maandag 20 augustus 2018, 12:15

Vorige week heeft de Utrechtse kunstenaar Lars Reen (1993) acht dagen lang kunst gemaakt als Artist in Residence in het Schoutenstraatje. Zijn hamvraag hierbij was: wat maakt Venray zo speciaal? Dit heeft hij gebundeld in een aantal... »

Venraynaar Etan Huijs lanceert nieuw album

maandag 20 augustus 2018, 10:06

De Venrayse singer-songwriter is allang geen onbekende meer in de regio. Ook landelijk wordt hij steeds meer opgepikt; zo draaide respectievelijk Radio 2 en Radio 5 al zijn nieuwe singles (‘Little Bird’ en ‘Blue Moon’) en mocht hij bij beide... »

Nieuw initiatief van Wijkraad Venray Centrum: maandelijkse koffie inloop momenten

zondag 19 augustus 2018, 15:04

Met ingang van donderdag 30 augustus wil de Wijkraad Centrum Venray op initiatief van enkele vrijwilligers uit de wijk en in samenwerking met het wijkteam een maandelijks koffie inloop moment organiseren. Dit zal plaatsvinden in het Venrays Museum... »

Notoire beller belt onnodig alarmnummer 112

vrijdag 17 augustus 2018, 20:45

De politie Venray-Gennep werd vrijdagavond door een persoon, onnodig gebeld via het nummer 112. Hierdoor konden andere mensen die echt hulp nodig hebben mogelijk niet geholpen worden, aldus de politie. Elke seconde telt, vandaar dat zij een... »

Gemeente Venray gaat graven ruimen op begraafplaats Boschhuizen

vrijdag 17 augustus 2018, 12:30

Gemeente Venray is voornemens om op begraafplaats Boschhuizen onderstaande graven te ruimen. De termijn van het grafrecht is hierbij ruimschoots verlopen. Rechthebbenden zijn niet gevonden en ook na plaatsing van een bordje bij het graf heeft zich,... »

Gemeente Venray: Maak van uw tuin een bijenparadijs

vrijdag 17 augustus 2018, 09:45

De gemeente Venray is een bijengemeente bij uitstek. Onze gemeente zet zich in voor de bij. Omdat bijen enorm belangrijk zijn voor de voortplanting van allerlei gewassen. En omdat Venray een historische band heeft met de bijenteelt. Door slim... »

Inhoud syndiceren