Nieuwsoverzicht Venray

Aangetroffen kangoeroe is helaas overleden

donderdag 18 oktober 2018, 17:00

De politie heeft donderdagmiddag het trieste bericht ontvangen, dat de kangoeroe is komen te overlijden. De kangoeroe was blijkbaar al te ernstig verzwakt om te kunnen overleven. Het beestje werd woensdag in de bossen, in de buurt van Raceway... »

Bisschopswijding Mgr. Harrie Smeets definitief op zaterdag 8 december

donderdag 18 oktober 2018, 12:22

De wijding van Mgr. Harrie Smeets tot bisschop vindt definitief plaats op zaterdag 8 december in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. Dit is de feestdag van Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen, de patrones van het bisdom Roermond. De datum... »

Patrick van der Broeck nieuwe voorzitter Odapark Venray

donderdag 18 oktober 2018, 11:13

Odapark in Venray is, als centrum voor moderne beeldende kunst, bij velen bekend om de opvallende tentoonstellingen en het mooie Beeldenpark. Door de speciale combinatie van vernieuwende kunst en de gastvrije entree is het bij zowel wandelaar als... »

De gemeente Venray en instellingen en organisaties introduceren de Hulpwijzer Venray

dinsdag 16 oktober 2018, 12:38

Hoe kan ik in mijn huis blijven wonen als ik ouder word? Welke activiteiten worden er in mijn buurt georganiseerd? Wie kan me helpen bij het invullen van formulieren? Mijn kind wordt gepest, wat kan ik doen? Met deze en nog veel meer vragen kunt u... »

Liesbeth van Aarssen van Vincent van Gogh wint de Theod’Oor 2018

dinsdag 16 oktober 2018, 10:39

Liesbeth van Aarssen, maatschappelijk werkster binnen Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid ontving zondag uit handen van Guus van Loenen, de familievertrouwenspersoon, de Theod’Oor. De uitreiking van de Theod’Oor vond voor de vijfde keer... »

Burgemeester Hans Gilissen en wethouder Jan Loonen gaan wandelen naar Kevelaer

dinsdag 16 oktober 2018, 09:46

Op zondag 21 oktober gaan burgemeester Hans Gilissen en wethouder Jan Loonen van de gemeente Venray een lange wandeltocht maken naar Kevelaer (Duitsland) en weer terug. In Kevelaer zal onze deken, en toekomstig bisschop van Roermond, Harrie Smeets... »

Kijken in de keuken van de Voedselbank tijdens de open dag op zaterdag 20 oktober

maandag 15 oktober 2018, 19:01

Voedselbank Limburg-Noord houdt zaterdag 20 oktober een open dag in het kader van de week van de armoede en de voedselbanken. Iedereen kan “een kijkje in de keuken” komen nemen om te zien hoe 55 vrijwilligers elke week zorg dragen voor een... »

Opbrengst jaarlijkse inzameling Taxus Taxi valt tegen

maandag 15 oktober 2018, 16:14

De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door Stichting Taxus Taxi heeft geleid tot de productie van ruim 2.800 chemotherapieën. “We hadden op een hogere opbrengst gerekend, maar door het hete zomerweer is er dit jaar minder gesnoeid en dus ook... »

Bestuurder gaat er vandoor bij controle, laat auto en aanhanger met waterscooter achter

maandag 15 oktober 2018, 10:07

Maandag rond 03.00 uur zag de politie tijdens de surveillance deze combinatie rijden over de Wanssumseweg, richting Oostrum. Dit vond de politie opvallend op dit tijdstip. Die besloot daarom te keren, om de combinatie te controleren. Hierop ging... »

Tentoonstelling over burgerinitiatieven in de bibliotheek van Venray

zondag 14 oktober 2018, 21:10

Steeds meer burgers slaan de handen ineen om de leefbaarheid in hun buurt of dorp te vergroten en de bestaanszekerheid veilig te stellen. Met negen goede voorbeelden van burgerinitiatieven uit heel het land is daarover een tentoonstelling gemaakt. »

Inhoud syndiceren