Nieuwsoverzicht Smakt

Documentaire over bedevaartplaats Smakt op Omroep Venray Televisie

vrijdag 17 maart 2017, 15:22

Ter gelegenheid van de viering van het feest van Sint-Jozef in de bedevaartsplaats Smakt op zondag 19 maart, maakte Wim Brinkmans van de Stichting Axideo een tv-documentaire. Smakt is bekend als bedevaartsoord van de heilige Sint Jozef en rond zijn... »

Sjef Seijkens eerste prins van Zorgresidentie Smakt in Smakt

zondag 19 februari 2017, 20:44

Donderdag is tijdens een gezellige bijeenkomst, onder het genot van een hapje en een drankje, Sjef Seijkens tot de eerste prins van Zorgresidentie Smakt in Smakt gekozen. Hij noemt zich Sjef dun Urste. Prins Sjef Seijkens is geboren en getogen als... »

Zorgen in Smakt om verdubbeling spoor

woensdag 15 februari 2017, 14:25

Inwoners van Smakt maken zich zorgen over de consequenties van het grootschalige project De Maaslijn. Een eerdere bijeenkomst met de provincie Limburg en spoorbeheerder ProRail volstond niet, en daarom is er een nieuw samenzijn gepland. »

‘Zorgen om terughoudendheid woningbouwverenigingen’

vrijdag 10 februari 2017, 15:19

De dorpsraad Smakt-Holthees maakt zich zorgen over de terughoudendheid van woningbouwverenigingen bij de bouw in kleine kernen. Enkel woningcoöperatie Wonen Vierlingsbeek is momenteel actief in het buurtschap Smakt-Holthees. Zij bezitten momenteel... »

Larry Heijl heerst over CV De Keavers in Holthees-Smakt

vrijdag 20 januari 2017, 12:41

Larry Heijl zal dit jaar regeren onder de naam prins Larry dun Urste bij CV De Keavers in Holthees-Smakt. Hij gaat deze carnaval samen vieren met zijn prinses Marian, en drie narren: Inge Vloet, Paul Kersten en Michelle Heijl (oudste dochter). Hij... »

Woningbrand Smakt mogelijk aangestoken, politie zoekt getuigen

woensdag 11 januari 2017, 18:01

De politie zoekt getuigen die meer informatie hebben over een woningbrand aan de Pelgrimslaan in Smakt afgelopen zondagavond. Uit voorlopig onderzoek blijkt dat er mogelijk sprake is van brandstichting. Zondagavond rond 18.15 uur kregen de... »

Behoorlijke schade na keukenbrand in Smakt

donderdag 17 november 2016, 16:53

De brandweer is donderdagmiddag uitgerukt voor een keukenbrand aan de Maasheseweg in Venray. De brand heeft zoveel schade aangericht dat de bewoners tijdelijk elders worden ondergebracht. Volgens een woordvoerder van de brandweer is de brand... »

Opnieuw autobranden in de gemeente Venray

dinsdag 18 oktober 2016, 09:58

Op een oprit aan de Sint Jozeflaan in Smakt zijn vannacht rond een uur of half een twee auto's in brand gevlogen. Een woonhuis liep brandschade op. Buurtbewoners trachtten door middel van een tuinslang het vuur te bestrijden. De brandweer had het... »

Middag van barmhartigheid bij St. Jozef in Smakt

zaterdag 12 maart 2016, 06:43

Paus Fransiscus heeft op 8 december 2015 het jaar 2016 uitgeroepen als het heilig jaar van de Barmhartigheid. In het bedevaartsoord van St Jozef in Smakt wordt daarom in verband met dit heilig jaar op zondag 20 maart een speciale middag over de... »

Dorpsraden willen statushouders huisvesten in leegstaande huizen particulieren

dinsdag 2 februari 2016, 16:19

De dorpsraden in de gemeente Venray maken zich sterk voor het huisvesten van vluchtelingen met een verblijfsvergunning in de dorpen. Dat werd duidelijk tijdens het dorpsradenoverleg van afgelopen maandag. ‘’We willen die mensen een kans geven goed... »

Inhoud syndiceren