Nieuwsoverzicht Merselo

Verdachten van meerdere woninginbraken opgepakt

donderdag 15 maart 2018, 17:09

De politie heeft twee mannen opgepakt die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij meerdere woninginbraken op verschillende plaatsen in Limburg en Zeeland. Een man van 30 jaar uit Heerlen werd op donderdag 8 maart gearresteerd. Een tweede... »

Koninklijke onderscheiding voor Theo Zegers uit Merselo

maandag 5 maart 2018, 21:30

Theo Zegers uit Merselo ontving op maandag 5 maart uit handen van burgemeester Hans Gilissen een Koninklijke onderscheiding. Dat gebeurde bij gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van het Dorpsradenoverleg Venray (DRO) in de Gelderkoel in... »

Monomestvergister in Merselo eerste HoSt project binnen Jumpstart

vrijdag 23 februari 2018, 16:31

HoSt heeft deze week het contract getekend voor zijn eerste project binnen coöperatie Jumpstart, een initiatief van zuivelcoöperatie FrieslandCampina. De monomestvergister, die 40 Nm3 per uur groen gas gaat produceren uit 100 procent mest, wordt... »

Nieuwe prins Ruud 1 (Kessels) bij de Merselose Zagewetters

zondag 7 januari 2018, 02:28

Op zaterdag 6 januari is in een stampvol verkeshuus Prins Ruud l (Kessels) uitgeroepen als nieuwe heerser over het Zagewettersland. Ruud is een zoon van Jeu en Toos Kessels en jongere broer van Marcel . Ruud is getrouwd met Liane en samen zijn ze... »

Basisschool De Lier vraagt aandacht

vrijdag 8 december 2017, 12:41

De burgemeester en wethouder zijn uitgenodigd voor de kerstmarkt op 20 december bij basisschool De Lier in Merselo. Zij zullen van groep 8 een kerstcadeautje aangeboden krijgen. De school vraagt om extra aandacht omdat het gebouw al lange tijd op de... »

Reparatie aan kap molen Nooit Gedacht in Merselo

dinsdag 5 december 2017, 19:51

Er was groot materieel nodig om afgelopen donderdag de lekkages te dichten in de kap van molen Nooit Gedacht in Merselo. De lekkages ontstonden door heftige wind en regeninslag, ongeveer anderhalve maand geleden, precies op de plekken die al zwak... »

Vermiste havik van valkenier uit Merselo is terecht

maandag 20 november 2017, 21:19

De sinds vrijdag vermiste havik van een valkenier uit Merselo is terecht. De vogel is sinds vanavond terug dankzij een tip van twee paardrijdende meiden. Na de tip is de 83-jarige valkenier in het goede gebied gaan zoeken, waar de paardrijdende... »

Subsidie gemeente Venray: Reparatie dak Merselose molen kan doorgaan

dinsdag 24 oktober 2017, 16:52

Molen Nooitgedacht in Merselo krijgt van de gemeente Venray € 5000,- subsidie om snel schade aan het dak van de molen te kunnen herstellen. Het bestuur van de Merselose molenstichting heeft om de bijdrage gevraagd. Snel herstel is nodig om... »

Volmolen van Stichting Loobeek wint de derde prijs

vrijdag 6 oktober 2017, 15:44

Zij ontvangt een bedrag van 5.472 euro De Texelse molen de Traanroeier in Oudeschild wint de BankGiro Loterij Molenprijs 2017. Dat maakte vereniging De Hollandsche Molen bekend tijdens het Nationale Molenfeest in het Muntgebouw in Utrecht. De... »

Limburgse Molendag: Koren op de Molen in Merselo

vrijdag 22 september 2017, 11:17

Zondag 1 oktober is het weer Limburgse Molendag. Ook nu weer Koren op de Molen in Merselo, met een feestelijk tintje omdat molen Nooit Gedacht dit jaar 150 jaar werd. Maar er is nog een verjaardag. Ook Koren op de Molen is jarig. Het is precies... »

Inhoud syndiceren