Nieuwsoverzicht Blitterswijck

Gaslucht op basisschool St.Anna in Blitterswijck

dinsdag 6 februari 2018, 11:39

Dinsdag rond 08.00 uur kwamen de leerkrachten van basisschool St.Anna in Blitterswijck aan op school. Die roken een scherpe gaslucht. Op grond daarvan werden de hulpdiensten, politie en brandweer, maar ook de experts Enexis en van Tilburg... »

Handhavingsbesluit genomen over Roekenbosch

donderdag 18 januari 2018, 07:17

De gemeenteraad heeft in de gemeenteraadsvergadering besloten handhavend te gaan optreden tegen de gebruikname van recreatiewoningen op het Roekenbosch. Komende week zullen de bewoners/eigenaren een brief van de gemeente ontvangen. In de brief... »

Maaswater daalt: Materiaal weer terug naar hoogwaterloodsen

maandag 8 januari 2018, 18:04

Het Maaswater daalt verder. Waterschap Limburg is maandag dan ook begonnen met het open zetten van afsluiters en het weghalen van pompen, demontabele keringen en coupures. Het materiaal gaat weer terug naar de hoogwaterloodsen. Aanleiding voor het... »

Nieuwe prins Ard d’n Urste van het Roekenland Blitterswijck

maandag 8 januari 2018, 14:53

Bij Carnavalsvereniging "de Ruuk" in Blitterswijck is zaterdag Prins Ard d’n Urste (Vissers) uitgekomen en zal deze carnaval de heerser zijn van het Roekenland. Ard is 46 jaar, getrouwd met Vivianne en trotse vader van Marijn en Tieme. In het... »

Waterschap Limburg rijdt meer pompen, coupures en demontabele keringen uit

donderdag 4 januari 2018, 16:07

Waterschap Limburg rijdt donderdag meer pompen, coupures en demontabele keringen uit. Dat is nodig omdat de afvoer van de Maas volgens prognoses van Rijkswaterstaat stijgt naar ongeveer 1550 m3 per seconde vannacht bij St. Pieter. De afvoeren... »

Nieuwe buurtbuslijnen in regio’s Venray, Horst en Roermond tijdelijk als OV-lijntaxi van start

dinsdag 5 december 2017, 13:16

In de dienstregeling van Arriva die op 10 december van start gaat zijn vier nieuwe buurtbuslijnen opgenomen in de regio’s Venray, Horst en Roermond. Deze lijnen vervangen de eerdere inzet van OV-shuttles in deze regio’s. Nadat de provincie het... »

Advies sluiting vakantiepark Roekenbosch

woensdag 11 oktober 2017, 13:22

In 2016 werd een deel van het park verhuurd aan het Centraal opvang Asielzoekers. Dit was voor een periode van vijf jaar. Eerder dit jaar werd bekend dat de opvanglocatie voor asielzoekers niet meer veel langer nodig is. Binnen enkele weken zullen... »

Meer agressieve asielzoekers uit het azc gezet

vrijdag 15 september 2017, 11:35

Het afgelopen jaar zijn meer dan vier keer zoveel agressieve asielzoekers tijdelijk uit een asielzoekerscentrum gezet, dan in 2015. Het gaat om 128 asielzoekers ten opzichte van 31 in 2015. Zij krijgen een tijdelijk toegangsverbod, variërend van een... »

Vaten met drugsafval gevonden in buitengebied Blitterswijck

dinsdag 5 september 2017, 11:29

Op de Eerste Busweiderweg in Blitterswijck zijn dinsdag een aantal vaten met waarschijnlijk drugsafval gevonden. Er wordt door de brandweer onderzoek gedaan, naar de inhoud van de vaten. »

Ernstig gewonde bij jetski ongeval

zondag 20 augustus 2017, 19:24

Bij een ongeval met een jetski op de Maas bij de Maasweg in Blitterswijck is zondag rond 17.30 uur een 17-jarige Duitse jongen ernstig gewond geraakt. Hij werd met een neurotrauma per helikopter naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen overgebracht.... »

Inhoud syndiceren