Nieuwsoverzicht Blitterswijck

Duurzaam perspectief voor Roekenbosch: Afbouw park in tien jaar

donderdag 17 januari 2019, 00:00

Ruim de helft van de huisjes op vakantiepark het Roekenbosch in Blitterswijck worden zo snel mogelijk gesloopt. Een deel van de overblijvende woningen is voor de huisvesting van 250 arbeidsmigranten en voor woonurgenten komen 44 huisjes beschikbaar... »

Mijlpaal: Vijftigduizendste overzetting voet- en fietsveer Kobus in Blitterswijck

dinsdag 16 oktober 2018, 11:00

Het voet- en fietsveer Kobus dat passagiers de Maas overzet van Blitterswijck naar Wellerlooi is inmiddels bezig aan zijn zeventiende vaarseizoen. Er worden gemiddeld veertigduizend passagiers overgezet per seizoen, dat van 1 april tot 31 oktober... »

Toekomst Roekenbosch: Overlegtafel Roekenbosch weer bij elkaar geweest

woensdag 3 oktober 2018, 10:14

De Overlegtafel Roekenbosch is voor de derde keer bij elkaar geweest. De criteria voor de oplossingsrichtingen zijn vastgesteld. Op basis daarvan zijn twee scenario’s besproken. Eén scenario waarbij in de eindsituatie sprake is van een beperkt... »

Toekomst Roekenbosch: Overlegtafel Roekenbosch voor de tweede keer bij elkaar

dinsdag 18 september 2018, 09:46

Onlangs is de Overlegtafel Roekenbosch voor de tweede keer bij elkaar gekomen. De samenstelling van de Overlegtafel is definitief vastgesteld en samen zijn de criteria voor de oplossingsrichtingen bepaald. De criteria gaan over rendement op... »

Renovatie gemeenschapshuis Blitterswijck

woensdag 12 september 2018, 13:12

Na jaren van voorbereiding is de ontwikkeling van het nieuwe multifunctionele gemeenschapshuis (MFG) in Blitterswijck gestart. De werkgroep MFG Blitterswijck stelde het zelfsturingsplan op nadat het dorp ervoor koos om het bestaande... »

Kermisschieten in Blitterswijck

woensdag 25 juli 2018, 14:49

De kermis in Blitterswijck vindt plaats van zaterdag 28 juli tot en met dinsdag 31 juli. Op zaterdag wordt voor de 26e maal het kermisschieten georganiseerd door de schietcommissie van het “St. Antonius Abt Gilde” Blitterswijck, op het prachtige... »

Blitterswijck in een aflevering van The Simpsons

maandag 16 juli 2018, 09:01

Blitterswijck komt voor in een van de afleveringen van The Simpsons. Het gaat om de Wikipedia-pagina van een Limburgse man die in de V&D overleden is voordat hij geboren is. Dit is te zien in aflevering 545, uit 2014. »

Klopjacht op de A73 met meerdere politieauto's

woensdag 13 juni 2018, 17:57

De politie zoekt getuigen, die meer informatie of foto- en videobeelden hebben, van een achtervolging. De politie achtervolgde woensdagmiddag een bestelbus over de A73 richting Nijmegen. De 26-jarige bestuurder uit Venlo is aangehouden. In de nacht... »

Aanhangwagen gestolen in Blitterswijck

maandag 30 april 2018, 07:19

In de nacht van 27 op 28 april is er bij een inbraak woning aan de Oude Heerweg in Blitterswijck onder andere een aanhangwagen weggenomen (zie foto). Op 29 april is deze aanhangwagen gesignaleerd aan de Jan Drabbelstraat in Meterik. Op dat moment... »

Inbrekersgilde actief in Blitterswijck, ook kentekenplaten ontvreemd

vrijdag 20 april 2018, 12:30

Het inbrekersgilde is deze week actief geweest in Blitterswijck. Dat bevestigd de politie aan Omroep Venray. In dit Venrayse kerkdorp werd op drie plaatsen ingebroken: In een huisje op het Roekenbosch, in een nieuw huis in aanbouw in de Mgr.... »

Inhoud syndiceren