Nieuwsoverzicht

College heeft vertrouwen in toekomst BiblioNu

vrijdag 24 mei 2019, 12:35

Het college van B&W heeft er voldoende vertrouwen in dat BiblioNu verder gaat op de weg naar een duurzame en toekomstbestendige bibliotheek. Het college vraagt de gemeenteraad daarom om eenmalig 132.500 euro beschikbaar te stellen voor de... »

Venray kiest voor de fiets

vrijdag 24 mei 2019, 12:11

Het college van Venray wil in de komende jaren de focus verleggen naar langzaam verkeer: de (elektrische) fiets en de voetganger. Wethouder Carla Brugman verwacht dat deze gedeeld wordt door de andere gemeenten in Noord-Limburg: ‘We willen fietsen... »

Ontwerp-omgevingsplan Centrum Venray opgesteld

donderdag 23 mei 2019, 20:22

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met ontwerp- omgevingsplan Centrum Venray. Voor dat omgevingsplan gingen meer dan honderd bewoners en ondernemers uit het centrum en vertegenwoordigers van het aanjaagteam Centrum. “We... »

Historische sensatie in Oorlogsmuseum Overloon

donderdag 23 mei 2019, 19:59

Oorlogsmuseum Overloon heeft gisteren een zeer unieke Enigma codeermachine aan haar collectie toe mogen voegen de Enigma G. Al sinds zijn komst, dertien jaar geleden, stond bij museumdirecteur Erik van den Dungen een Enigma bovenaan zijn... »

Unica neemt de industriële dienstverlener Brainpact over

donderdag 23 mei 2019, 17:07

Technisch dienstverlener Unica uit Hoevelaken neemt de industriële dienstverlener Brainpact uit Venray over. Hiermee kan de organisatie zijn industriële tak Industry Solutions versterken. Brainpact kan juist weer zijn dienstaanbod uitbreiden en de... »

Brand door onkruid wegbranden

donderdag 23 mei 2019, 16:16

De bewoner van een woning aan St. Odastraat in Venray heeft donderdagmiddag, omstreeks 15.15 uur even niet goed opgelet toen hij besloot het onkruid van zijn stoep weg te branden: toen bij bezig was zette hij per ongeluk de volledige coniferenhaag... »

Gemeenteraad heeft straks wat te kiezen in begroting

donderdag 23 mei 2019, 10:27

Het college presenteert een Voorjaarsnota 2020 zonder een uitgebreid Meerjaren Uitgaven – en Investeringsprogramma (MUIP) . Burgemeester en wethouders nemen de komende maanden de tijd om in het najaar gedegen keuzes te kunnen maken over de grote... »

College kiest voor integrale aanpak Vergeten Driehoek

donderdag 23 mei 2019, 00:54

Burgemeester en wethouders van Venray willen een integrale aanpak van de problemen in de Vergeten Driehoek en omgeving. Het college vraagt de gemeenteraad om in te stemmenmet een integrale verkenning, waaruit moet blijken welke maatregelen haalbaar... »

Gewijzigde openingstijden VieCuri met Hemelvaart

woensdag 22 mei 2019, 15:49

Met Hemelvaart zijn er aangepaste openingstijden bij VieCuri Medisch Centrum in Venlo en Venray. Deze dagen gelden wel de normale bezoektijden en -regels. Donderdag 30 mei zijn vanwege Hemelvaart alle poliklinieken, onderzoeks- en... »

Stichting Taxus Taxi haalt weer snoeisel op voor chemotherapieën

woensdag 22 mei 2019, 14:04

De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door stichting Taxus Taxi gaat maandag 10 juni weer van start. Het snoeisel van deze haagplant wordt gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestandsdeel van de chemotherapie. “We zijn elk jaar... »

Inhoud syndiceren