facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
mei 18, 2022
kijk live kijk live luister live

Derde editie X-triathlon in Venray op 22 mei

mei 13, 2022
Op zondag 22 mei organiseren Iedereen Kan Sporten Noord Limburg en MEE De Meent Groep voor de 3e keer de X-triathlon voor mensen met een beperking in Venray. Net als bij een gewone triathlon, bestaat deze uit zwemmen, fietsen en hardlopen. Maar dan aangepast. Zodat iedereen, met welke beperking dan ook, mee kan doen. Ruim 50 sporters gaan de uitdaging aan.
Officiële opening 
Wethouder Jan Jenneskens van gemeente Venray opent de X-triathlon om 12.15 uur bij het zwembad in Laco Feel Fit Center. Vervolgens start om 12.30 uur het parcours voor recreanten. De recreanten doen, vaak samen met een buddy, in kleine groepjes mee. Bij de recreanten gaat het om het meedoen, de ervaring. Niet om de snelste tijd. Zij finishen uiterlijk om 15.00 uur op de atletiekbaan van Sportpark De Wieën.
 
Start en finish
Om 14.30 uur start het wedstrijdparcours (mini triathlon) met zwemmen in Laco Feel Fit Center. De finish is op de atletiekbaan met rond 15.45 uur de prijsuitreiking.
 
Toeschouwers welkom
De X-triathlon won in 2018 de Breedtesportprijs Venray door het unieke karakter van het evenement. Beleef het mee langs de route. Bij de start en finish is muziek. Parkeren kan bij sportpark De Wieën. Van daaruit is de route te voet bereikbaar. Ook is het mogelijk met een (gratis) pendelbusje mee te liften. Bekijk het programma en de route op https://iedereenkansporten.nl/noord-limburg/x-triathlon/
 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pasja1000 via Pixabay
  • Bron artikel: Iedereen Kan Sporten