Delen op social media kanalen

Het bestuur van het Winterzonfestival heeft besloten de editie van maart 2022 te verplaatsen naar 18 september 2022.

De huidige situatie rond het coronavirus maakt dat het onduidelijk is of er in maart op een verantwoorde manier een festival gehouden kan worden. Er komen veel kwetsbare bezoekers met begeleiding die werkzaam is in de zorg. Dit heeft ertoe geleid dat het bestuur deze keuze heeft gemaakt.

Met volle medewerking van Florazon en alle artiesten is besloten de datum te verzetten naar een periode waarvan ze hopen dat het organiseren van dit festival weer mogelijk is.

Het begin van het huidige Winterzon Festival gaat terug naar 1993. Toen werd in de Mèrthal in Horst het eerste concert georganiseerd door vriendenclub o.v. Concordia ‘62 en Rotary Club Horst Sevenum Maasdorpen. De hoofd-act was Rowwen Hèze en het concert was een daverend succes. Besloten werd om van het Winterzon Festival een twee-jaarlijks feest te maken. Daarvoor was de Mèrthal te klein maar de organisatie kon bij de Veiling in Venlo (Veiling ZON/Flora Holland) terecht. In totaal werden daar 8 edities georganiseerd en de grote hallen bij de veiling gaven mooie mogelijkheden om mensen met een beperking samen met hun begeleiders perfect te ontvangen. Helaas was de locatie na 2009 niet meer beschikbaar.

In 2012 hebben ze de draad weer opgepakt in de Mèrthal en was er wederom een prachtig festival. Gelukkig konden ze vanaf 2014 weer een mooie locatie betrekken bij Florazon Cash en Carry. In 2020 ging daar alweer voor de 4e keer alles helemaal geweldig met een super mooi feest.

In de loop der jaren hebben tal van muzikanten bij Winterzon opgetreden. Nationale boegbeelden als Corry Konings, Jan Smit, Rob de Nijs, Maan, Koos Alberts, Thomas Berge, Romy Monteiro, Ali B. en Snollebollekes. Maar ook regionale en lokale beroemdheden als Nynke, Frans Duijts, Christ Coppens en Da Ma Zoeë. Verder entertainment met dans, spel en theater hoort er ook altijd bij.

Het enthousiasme en plezier van de bezoekers inspireert de organisatie en alle vrijwilligers steeds weer om er een mooi evenement van te maken. Op deze basis hoopt het Winterzon Festival nog vele jaren in de agenda te staan.

U kunt de organisatie blijven volgen via facebook en de website www.winterzonfestival.nl