Delen op social media kanalen

Op 1 januari 2022 gaan de gemeenten Cuijk, Boxmeer, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis samen verder als één gemeente: “Land van Cuijk”. Met één burgemeester, één college, één raad en één ambtelijke organisatie.

Tijdens de herindelingsverkiezingen op 24 november 2021 kiezen de inwoners van Cuijk, Boxmeer, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis de gemeenteraadsleden van de nieuwe gemeente Land van Cuijk.

Op die dag kunnen de inwoners van bovengenoemde gemeenten naar het stembureau om te stemmen. Vanwege corona is het ook mogelijk om te stemmen op maandag 22 en dinsdag 23 november 2021. De stembureaus zijn open van 7.30 uur 's ochtends tot 21.00 uur in de avond.

De gemeente Land van Cuijk wordt een krachtige gemeente met 90.000 inwoners die wonen in 33 kernen. Zij komt in de provincie Noord Brabant op de zevende plaats wat betreft inwonersaantal.

De afgelopen jaren hebben gemeenten steeds meer verantwoordelijkheden gekregen die eerder bij de Rijksoverheid of provincie lagen. Bijvoorbeeld de Jeugdzorg. Het vraagt veel van de gemeenten om alle taken uit te voeren en de dienstverlening te bieden die de inwoners verdienen. Daarom werken ze al op veel terreinen samen en als één grote gemeente lukt dat straks nog beter.

De nieuwe gemeente zal bestaan uit de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis.

De gemeente Boxmeer bevat de dorpen Beugen, Boxmeer, Groeningen, Holthees, Maashees, Oeffelt, Overloon, Rijkevoort, Sambeek, Vierlingsbeek en Vortum-Mullum.

De gemeente Cuijk is opgebouwd uit de dorpen Beers, Cuijk, Haps, Katwijk, Linden, Sint Agatha en Vianen.

De gemeente Grave bestaat uit de stad Grave en de dorpen Velp, Escharen en Gassel.

De gemeente Mill en Sint Hubert bevatten naast deze dorpen verder nog de dorpen Langenboom en Wilbertoord.

De gemeente Sint Anthonis kent de dorpen Landhorst, Ledeacker, Oploo, Sint Anthonis, Stevensbeek, Wanroij en Westerbeek.

Foto
Land van Cuijk