Delen op social media kanalen

Bij VieCuri Venray en Venlo lagen dinsdag (19 oktober) 11 coronapatiënten, waarvan 5 op de IC-afdeling. De afgelopen week heeft het ziekenhuis 9 nieuwe opnames gehad. Dit is hetzelfde als een week eerder.

In de eerste week van oktober zag VieCuri een stijging qua aantal nieuwe opnames per week: van stabiel 4 á 5 nieuwe patiënten naar 9 per week. Daar zit het ziekenhuis nu nog steeds op (9 nieuwe opnames per week), dus de stijging zet gelukkig nog niet verder door dan ingezet sinds begin oktober. Dat laat het ziekenhuis aan Omroep Venray weten. 

VieCuri laat verder weten dat het al weken heel druk is, maar dat heeft andere oorzaken. Denk aan personele capaciteit (reguliere krapte op sommige afdelingen, maar ook zieken), stokkende uitstroom etc. De drukte is niet zozeer covid-gerelateerd.

Een woordvoerster van VieCuri tegenover Omroep Venray:  "De inhaalzorg gaat op zich goed, we zijn voortvarend aan de slag. Er zijn geen verloven ingetrokken om bijvoorbeeld inhaalzorg te leveren. Mensen laten afschakelen is nodig om ze overeind te houden. We hebben een plan gemaakt dat ervan uitgaat dat we dit jaar nog alle uitgestelde zorg kunnen inhalen".

"Ja, wij maken ons zorgen. De besmettingscijfers lopen op, ook in onze regio. We weten dat als het aantal besmettingen stijgt, het aantal personen dat in het ziekenhuis opgenomen wordt ook stijgt. We werken ons een slag in de ronde voor de reguliere zorg en de inhaalzorg. Als covid daar weer bovenop komt, dan gaat het knellen. Dus ja, we maken ons zorgen."

Foto
Archief Omroep Venray